Laura Schoemaker - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Even voorstellen

Sensus Meus is de naam van mijn praktijk welke  ik, Laura Schoemaker, in 2012 ben gestart. Er is denk ik in deze tijd van de vele keuzes die de mens kan en soms moet maken regelmatig behoefte aan hulp. Al is het maar om een spiegel voorgehouden te krijgen.

Anders dan zestig jaar geleden, hebben we tegenwoordig veel meer mogelijkheden om invulling te geven aan ons leven. Studeren is al lang niet meer alleen voor kinderen met rijke ouders weggelegd. Werk en zorg kunnen worden gecombineerd; door mannen en vrouwen. Meerdere keren per jaar op vakantie gaan is heel normaal en een koophuis is vandaag de dag meer regel dan uitzondering. Toch hoeven deze onbeperkte mogelijkheden niet per se (onbeperkt) geluk te betekenen. Je kunt de weg kwijtraken in alle mogelijkheden door te handelen naar wat jij van jezelf verwacht en naar wat je denkt dat de sociale omgeving van je verwacht. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat je ergens op die weg jezelf verliest.

Als professional wil ik graag helpen je echte ik ,of je authenticiteit, te hervinden. Door het gesprek met je aan te gaan en technieken toe te passen waarvan ik denk dat die passen bij jou. Ik maak tijdens coachen en behandelen gebruik van mijn theoretische kennis en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast zet ik ook mijn ontwikkelde intuïtie in. Want het gaat tenslotte om het juiste gevoel; je Sensus Meus....”

SPH, Lifecoaching & POH-GGZ
Als ik praat met mensen om hun leven weer op de rit te krijgen of ze te helpen meer uit het leven te halen dan ze nu doen, maak ik gebruik van verschillende technieken. Hierbij draait het altijd om een praktische aanpak die past bij de persoon die tegenover mij zit. De methodes die ik gebruik, zijn afkomstig uit verschillende opleidingen. Zo studeerde ik in 2004 af aan de HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. In 2010 en in 2013 kwamen hier nog meerdere diploma`s/certificaten bij:

  • Lifecoach voor professionals Post-HBO aan  Atma Instituut.
  • Praktijkondersteuner-GGZ Post-HBO aan de CHE.
  • Cognitief gedragstherapeutisch werker ( i.o)

Daarnaast blijf ik mijn deskundigheid bevorderen, onder andere door verschillende cursussen te volgen en modules te volgen binnen de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit. Voordat ik met mijn eigen praktijk Sensus Meus begon, heb ik een aantal jaren gewerkt in de verslavingszorg.