Lifecoaching en therapie: ervaringen

"Toen ik met Laura voor de eerste keer sprak was ik in en hele moeilijke periode. De moeilijkste van mijn leven. Ik was heel sceptisch dat zij (of iemand) voor mij iets kan betekenen. Gebeurtenis van de laatste jaren in combinatie met onopgeloste problemen uit mijn jeugd hebben naar me tegelijkertijd toekwamen. Ik was bijna 30 en ik had nooit psychologische hulp gehad (ondanks dat zou ik er veel baat bij hebben). 

Op een of andere manier Laura kon mijn vertrouwen winnen. Zij reageerde op mijn verhaal met genoeg empathie maar niet te overdreven. Zij probeerde de hele beeld te zien via directe vragen die ook soms oncomfortabel voor me waren. Op deze manier heeft zij me geholpen om mijn problemen onder ogen te zien.  Door de tijd heen gebruikte ze verschillende technieken om me te bereiken en om me aan het denken te zetten of bepaalde dingen te realiseren. Ze gebruikte aspecten uit de cognitieve psychologie om me te helpen een uitweg uit mijn ellende te vinden. 

Maar voor mijn welzijn op lange termijn was het belangrijk om ook te begrijpen hoe en waarom bepaalde gebeurtenissen op mij van invloed zijn geweest. Hier heb ik voor het eerst opstellingenwerk ervaren. 

Als een hoog gevoelig persoon in een moeilijke situatie, het was absoluut logisch om terug naar mijn intuïtie en mijn gevoelens te gaan. Bovendien had ik als buitenlander die de taal nog niet vloeiend sprak, moeite om mezelf uit te drukken. En overal kan het soms erg uitdagend zijn om woorden voor je gevoelens te vinden. 

Het opstellingswerk hielp me dieper te graven zonder de beperkingen die bij spraak horen. Ook kwamen er veel onverwachte dingen naar de oppervlakte, juist omdat er geen obstakels waren; alleen mijn onderbewustzijn die eindelijk de kans krijgen om zich te uiten.

Ik realiseer me dat de sleutel tot het succes van mijn zelf-ontdekkingspad was open staan ​​voor de ideeën van Laura en mijn scepsis loslaten. Ik zou Laura willen bedanken want nu ben ik zo gelukkig als nooit tevoren! "

Marina - april 2020


"Ik kwam bij Laura met bloos- en (sociale) angstklachten. Met behulp van gesprekken en een aantal sessies EMDR kan ik met volle overtuiging zeggen dat het mij boven verwachting geholpen heeft. De angst is zo goed als weg, en wanneer deze op bepaalde momenten nog wel aanwezig is weet ik er beter mee om te gaan en het te accepteren. Daarbij ben ik zelfverzekerder en assertiever geworden.

Laura gaat professioneel te werk en weet de juiste vragen te stellen. Door de prettige en veilige sfeer voelde ik mij vanaf de eerste afspraak op mijn gemak. Ik ben Laura dan ook enorm dankbaar."

Esther - april 2020


‘Ik heb mijn behandeltraject als zeer waardevol ervaren. Ik voelde me gezien en gehoord. Het contact met Laura heb ik als zeer prettig en veilig ervaren. Zij is betrokken en betrouwbaar en staat naast  je tijdens de behandeling. Ik ben me door haar hulp meer bewust van niet helpende gedachten waardoor ik deze sneller kan ombuigen in iets positiefs! Daarnaast hebben we tijdens mijn behandeling gebruik gemaakt van EMDR wat ervoor heeft gezorgd dat ik mezelf beter begrijp en milder voor mezelf kan zijn.'

Debby - maart 2020


Laura is een prettig persoon om mee in gesprek te zijn. Aandacht voor de zaken die ik aangedragen heb met een goeie reflectie. EMDR is mij goed bevallen om dingen anders te zien, te beleven en meer rust te ervaren.

Anoniem - februari 2020


Mijn ervaring met Laura Schoemaker als therapeut is zeer goed.
Laura weet op een goede manier tot de kern van het probleem te komen. Haar werkwijze is zeer professioneel, respectvol en ongedwongen.Met de juiste vragen, opdrachten en humor weet Laura je anders te laten denken en liever voor jezelf te zijn.

Lize  - November 2019


Ik heb de sessies met Laura als zeer prettig ervaren. Er was naast het professionele werk ook ruimte voor persoonlijke aandacht Zij heeft d.m.v. het aangeven van kerntips en het doorgronden van mijn problematiek mij goed kunnen helpen. Ik kan haar dan ook aanraden als een prima therapeut.

Anoniem - November 2019


Recent de behandelingen met een goed gevoel bij Laura afgesloten. Na het intake gesprek was er vertrouwen en een klik.
Laura weet feilloos de vinger op gevoelige plekken te leggen, waardoor onderwerpen waarvan je dacht dat ze verwerkt waren, weer naar boven komen. Dan is er tijd en ruimte voor emoties.
De levensloop  was een bijzondere ervaring wat mij veel inzicht heeft gegeven in mijn doen en laten. Zij gaf mij handvaten hoe hiermee om te gaan.
Ook is ze een topper in het luisteren tussen de regels door!
Het was een bijzonder traject met een lach en een traan ( altijd een gezellig kopje thee).
Laura, bedankt voor alles en ik wens je succes voor de toekomst.

Annemarie - September 2019


Toen ik thuis kwam te zitten door teveel stress en spanning en ik niet meer wist wie ik nou was en wat ik nu echt wilde ben ik hulp gaan zoeken, ik ben opzoek gegaan naar iemand bij wie ik een goed gevoel had en mij vooral kon coachen via het internet kwam ik bij Sensus  Meus terecht. Ik vond het erg prettig dat ik al snel van start kon gaan. Laura heeft mij geholpen naar wie ik ben en wat ik wil. Door een aantal sessies gehad te hebben heb ik mijzelf weer terug gevonden, ik had weer energie, dit omdat ik onder anderen ook heb geleerd hoe ik mijn energie moest verdelen hoe ik mijn dag in deel.  En ik ben door het maken van een levensloop achter veel dingen gekomen, waarom je iets doet wat je doet of waarom dingen je veel aantrekken en hoe ik ben geworden wie ik ben. Aan het maken van een levensloop heb ik zelf veel gehad veel dingen krijgen ineens een plek. Ik ben nu zelf weer lekker aan het werk er is vast nog meer te halen maar voor nu voel ik me weer goed en ben ik lekker bezig, wellicht dat ik in de toekomst nog eens een aantal sessies wil doen om toch meer over me zelf te ontdekken en te kijken daar wat ik wellicht nog meer zou willen in het leven.

Maaike – 17 juli 2019


De sessies met Laura hebben me geholpen om beter naar mijn gevoel te luisteren en hiernaar te handelen. Door mij bewust te maken van het samenspel tussen gedachtes, gevoelens en gedrag, kan ik nu denkfouten herkennen en ombuigen naar een positievere blik. Hierdoor kan ik beter grenzen aangeven en heb ik meer vertrouwen, waardoor ik vaker de controle kan loslaten. Laura creëert een prettige en veilige omgeving waarin ik me vrij voel om open te zijn en me kwetsbaar op te stellen. Ze kan goed luisteren en weet ook heel goed aan te wijzen wat er niet wordt gezegd. Zo zet ze een spiegel voor zonder alles expliciet te hoeven zeggen.

De combinatie van bewustwording in mijn eigen denken en doen en vervolgens in staat zijn met handvatten dit inzicht te vertalen in concrete acties, vond ik erg waardevol.

Annemieke - 7 juni 2019


De vraag die bij mij speelde was: kom ik ooit van mijn bloosangst en onzekerheid af? Door middel van cognitieve gedragstherapie en EMDR heeft Laura mij hier enorm mee geholpen.

Tijdens de sessies kreeg ik handvatten om met mijn  bloosangst om te kunnen gaan. Ik was nogal sceptisch over EMDR. Achteraf had ik een heel verkeerd beeld. Ik dacht altijd dat het alleen werd toegepast bij mensen met een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval. Hoe ging mij dit helpen om krachtig, standvastig en zeker te worden?!? Toch kijk ik hier met een goed gevoel op terug. ‘De angel is eruit gehaald’, zoals Laura altijd zegt. Door EMDR kan ik nu beter omgaan met (conflict)situaties en durf ik de confrontatie aan te gaan. Ik accepteer dat het blozen bij mij hoort, probeer er geen aandacht aan te schenken, waardoor de angst om te blozen is verminderd!

Marieke -  20 april 2019


Toen ik in mijn leven op een knooppunt was gekomen waarbij ik vond dat ik geholpen moest worden ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij zou kunnen doorgronden. Het belangrijkste vond ik de klik met de persoon. Bij Laura had ik in eerste instantie mijn twijfels gezien haar leeftijd. Mijn idee was om met iemand te sparren met meer levenservaring. Dit was natuurlijk een invulling vanuit mijn kant. Ik ging dan ook redelijk sceptisch naar het intakegesprek maar Laura wist gaandeweg dit gesprek mijn gevoelige snaar te raken. Na een tal van sessies a 1,5 uur merkte ik dat ik voldoende handvatten en tips had gekregen om weer helder naar bepaalde situaties te gaan kijken en mijn leven daardoor een juiste wending kon geven. De kennis en expertise die Laura heeft is merkbaar groot.

Vanwege mijn privé situatie heb ik helaas mijn sessies moeten stoppen maar weet zeker dat ik me weer bij haar zal vervoegen zodra dit nodig en mogelijk is. Ik kan iedereen aanraden het intakegesprek samen te doorlopen om zo te bekijken of er van beide kanten een klik is.

Hierbij wil ik Laura nogmaals bedanken en mogelijk spreken we elkaar weer.

Anoniem - maart 2019


“Na een paar gesprekken bij Laura hebben we samen besloten over te gaan op een aantal EMDR sessies. Het duurde even voordat ik mij kon overgeven aan deze methodiek, want helemaal uit het hoofd en direct reageren vanuit het gevoel bleek voor mij een uitdaging, ik moest de controle loslaten. Dat maakte het intens maar het heeft mij uiteindelijk veel meer gegeven dan ik vooraf had gedacht. Ik voelde heel duidelijk hoe de spanning van bepaalde situaties minder werd en uiteindelijk helemaal verdween en het heeft mij milder gemaakt en meer zelfvertrouwen gegeven.

De begeleiding van Laura hierin was uitermate prettig. Betrokken, alert, eerlijk en zeer motiverend. Hierdoor kreeg ik ook alle vertrouwen die ik nodig had om mij veilig te voelen en open te stellen. Dit werkte bevrijdend, ook al waren die emoties niet altijd makkelijk om toe te laten.

Het hele traject samen met Laura heeft mij enorm geholpen. Na ons eerste gesprek voelde ik mij direct op mijn gemak, mede door haar manier van vragen stellen, helder en tot de kern. Wat mij uitdaagde om eerlijk en open te zijn. Ik heb nu genoeg tools gekregen om zelf mee verder te kunnen en het is een stuk lichter om mij heen. Mocht ik nog eens vastlopen dan zal ik zeker teruggaan.”

Eefje -  28 januari 2019


Wij hebben een beroep gedaan op Laura Schoemaker omdat we binnen ons team te maken kregen met burn out. We zijn een grote, drukke huisartsenpraktijk en hulpverleners staan er om bekend dat ze meer aandacht hebben voor de ander dan voor zichzelf. Laura heeft in ons team een presentatie gehouden met een uitleg over het verschil tussen gezonde spanning en druk en wanneer je in een gevarenzone komt.

Het was een heldere en zinnige bijeenkomst met aandacht voor de alarmsignalen en wat je daar eventueel aan kunt doen. Aan te raden voor andere praktijken!

Huisartsenpraktijk de Linie in Doesburg


Vanaf de intake tot de laatste sessie heb ik een goed gevoel gehad bij Laura en haar hulpaanpak. Ze heeft goed begrepen wat mijn hulpvraag is geweest en hiervoor de juiste handvatten aangereikt. Door middel van rollenspellen maakte ze mijn houding in bepaalde situaties erg duidelijk en hierbij gaf ze me de juiste tools om er anders mee om te gaan. Doordat ze veel opschrijft en herhaald beklijfd hetgeen je nodig hebt goed waardoor de waarde van haar sessies extra duidelijk worden.

Laura is een echte aanrader en de koffie is ook goed.

Met vriendelijke groet, Teun 


Een klein jaar geleden kwam ik via de huisarts terecht bij Laura. Al vrij snel was het duidelijk dat ik midden in een burn out zat. Ik kende eigenlijk alleen de spook verhalen van een burn out en was dus ook bang dat ik er zeker een jaar of 2 mee onder de pannen zou zijn. Gelukkig bleek dat niet zo. Ik ben er van overtuigd dat dit komt door de hulp van Laura en het e-Learning programma. Laura is professioneel, kundig, duidelijk en vooral ook een leuk mens om dit traject mee in te gaan! Ik weet dat mij in de toekomst nog wat te wachten staat dus mocht het nodig zijn weet ik Laura dan ook zeker weer te vinden!

Maika


Ik heb veel gehad aan de begeleiding vanuit Laura en kan deze zeker aanraden. Door middel van de e-hulp kun je de therapie(opdrachten) zelf inplannen wanneer het uitkomt, in combinatie met gesprekken face-to-face. Ik vond de persoonlijke begeleiding (feedback, tips) vanuit Laura nuttig en het contact prettig.

G.


Een klein jaar geleden heb ik zelf, na lang twijfelen, toch aan de bel getrokken voor enige ondersteuning. Zelf heb ik altijd de neiging om mijzelf te benadelen en anderen altijd in het gelijk te stellen. Ook was mijn zelfvertrouwen ver te zoeken, echter heb ik hieraan kunnen werken binnen de online trajectomgeving waardoor mijn stemming ook weer positiever is geworden.

Ik heb zelf de trajectvorm van begeleiding gehad. Ik heb een online traject gevolgd die mij hielp met het naar mijzelf kijken. Tevens liet het mij ook meer realiseren wat ik allemaal aan positieve activiteiten ondernam. Dit gaf meer balans in mijn leven.

Het is altijd een aanrader om hulp te zoeken als je ergens mee zit. Nu ben ik via de huisarts bij Sensus Meus gekomen en al vrij snel merk je dat je gerust je verhaal kan vertellen bij iemand die daar ook echt naar luistert en aandacht aan besteed. Ondanks dat het een online traject is met tussen evaluaties op locatie, heeft het mij ontzettend veel geholpen en mij in een betere balans gebracht.

Rene


“Een Burn-out dat gebeurt mij niet! Een cliché maar wel heel vaak gehoord. Ook ik had deze gedachte en de verbazing was dan ook groot dat mijn huisarts met deze diagnose kwam. Alleen de doorverwijzing naar een praktijk-ondersteuner was voor mij al een lastige omdat ik niet het type ben wat snel hulp zoekt.

De manier waarop Laura mij in het eerste gesprek benaderde en analyseerde voelde heel natuurlijk en tijdens dit eerste uur heb ik meer over mezelf geleerd dan in een hele lange tijd. Hierdoor was ik snel over mijn angst voor het hulp zoeken heen. Samen hebben we ervoor gekozen het E-hulp traject in te zetten wat voor mij een hele goede manier was om te werken aan een verandering van o.a. mijn gedachten, gedrag en werkwijzes. Door het bijhouden van de dagboeken heb de achterliggende problemen kunnen achterhalen en ben hier aan gaan werken. Mede dankzij de oefeningen en de scherpe inzichten van Laura kan ik hier nu veel beter mee omgaan en heb ik de balans tussen energie-nemers en energie-gevers terug gevonden.
Bijkomend voordeel van het E-hulp traject is dat ik dit in mijn eigen tempo en op voor mij geschikte momenten kon doen. Daarnaast kon ik oefeningen, filmpjes en voorbeelden net zo vaak bekijken als ik wilde. Laura bedankt!"

Marco


“ Na enkele persoonlijke gesprekken heb ik verschillende trajecten bij Laura gevolgd. Deze bouwden op elkaar op en sluiten goed aan bij mijn behoeftes op dat moment. Het uitwerken van de casussen heeft mij geholpen mijn gedachtes uit elkaar te halen en te sorteren. Door te reflecteren en aandachtspunten te verschuiven heb ik een duidelijker beeld over mezelf gekregen en ben ik mij bewuster van mijn gedachtes en gevolgen ervan geworden.  De omgang met Laura heb ik als erg prettig ervaren. Zij reageerde altijd op tijd en gedetailleerd. Door haar uitgebreid feedback was persoonlijk contact voor mij niet vaak noodzakelijk. Ik zou het traject bij Laura zeker aanraden."

Mona


"Laura heeft me begeleid met gesprekken ondersteund met een e-hulptraject. Bij het eerste contact vond ik het wennen om mijn verhaal te doen bij een onbekende, maar ik ervoer hier ruimte voor en het voelde juist prettig dat zij onbekend en neutraal was.  Ze heeft me een spiegel voor gehouden waarbij de wisselwerking tussen denken, voelen en doen duidelijk werd. Vervolgens kreeg ik praktische handreikingen om er anders mee om te kunnen gaan. De begeleiding van Laura heb ik ervaren als direct, sensitief voor reacties bij mij en open voor feedback. Dit maakte dat ik het gevoel had dat ze naast me stond en er een fijne samenwerking was in het traject.

Al snel kreeg ik door dat geduld nodig is, aangezien het om een gedragsverandering ging in patronen die ik tot nu toe heb ontwikkeld. Het e-hulptraject heeft mij geholpen om met regelmaat weer in de spiegel te kijken en door opdrachten te leren hoe ik met andere ogen kon kijken. Natuurlijk bracht dit ook confronterende inzichten met zich mee. Prettig hierin was dat de informatie en feedback altijd positief geformuleerd was, wat mij hielp om er een uitdaging in te blijven zien."

N.


"Ik heb bij Laura een traject gevolgd voor rouwverwerking, door middel van een dagboekje bij te houden en alle ervaringen op te schrijven herbeleef je alles weer dat is confronterend en moeilijk maar ook verhelderend en kun je het een plekje geven. De gesprekken met Laura vond ik ook erg fijn, de vragen die ze stelt laten je nadenken en anders tegen dingen aan te kijken. Gaandeweg hebben we ook meteen mijn onzekerheid aangepakt door middel van het e hulp traject door de oefeningen ga je anders denken en tegen dingen aan kijken. Als het even wat minder gaat denk ik aan wat ik heb geleerd en hoe ik dit kan toepassen, Kortom ik heb er veel aan gehad!"

Ellen de Rooij


"Ik was wat sceptisch over E-hulp maar het werkt heel prettig. Je maakt de modules op een tijdstip dat je goed uitkomt. Het wijst zich van zelf. Er zijn steeds voorbeelden waarin mensen zeggen hoe zij ermee omgaan of vragen beantwoord hebben. Soms lijkt het wat simpel maar je bent er onbewust wel intensief mee bezig. Ik vond het ook prettig om later nog eens terug te lezen wat ik had gelezen en geantwoord. Het heeft me veel inzicht gegeven in mijn eigen situatie en wat ik zelf kan veranderen. Het heeft me veel opgeleverd."

Gerdy Thijssen


"Ik heb het Anti-Pieker Pakket gevolgd en ik kijk daar met een heel positief gevoel op terug. Dankzij deze e-hulp heb ik inzicht gekregen in de denkfouten die achter piekergedachten schuilen en heb ik geleerd hoe je met piekergedachten om kunt gaan. Het voordeel van e-hulp is dat je zelf kunt bepalen wanneer je oefent. Verder heeft Laura zich bewezen als een professionele begeleider die hele praktische en nuttige feedback geeft. Ook kan zij zich goed inleven in jouw situatie. Kortom, ik raad het iedereen aan die last heeft van piekeren!"

Jaap


"Door de life coachings gesprekken met Laura werd een onbalans tussen mij en mijn omgeving haarscherp in beeld gebracht. Vanaf dat punt heb ik onder Laura's begeleiding de juiste stappen kunnen zetten om deze onbalans te herstellen."

Maureen


"Laura richt zich in haar aanpak op wat er op dat moment bij je speelt. Ze is empathisch, maar weet wel tot de kern door te dringen. Ze prikt door, maar respecteert wel je eigen grenzen. Je merkt haar doortastendheid door haar ervaring in de ggz. Dit alles met de nodige lichtheid en humor op zijn tijd. Ik heb erg veel aan haar begeleiding."

Els


"Laura heb ik leren kennen als een gedegen professional. Laura is betrouwbaar in afspraken en zorgvuldig in haar communicatie. Vragen die gesteld zijn of die er leven, worden door haar nauwkeurig onderzocht en nageplozen: ze zal altijd weten waar ze het over heeft, als ze met kennis en informatie komt. Daarin werkt ze gedreven, gedisciplineerd en maakt ze gebruik van haar drive om te puzzelen tot een oplossing werkbaar is gebleken. Naast haar intuïtieve kwaliteiten vindt je haar vermogen om steeds de realiteit te checken.In die zin loopt ze niet voor haar klanten uit, maar wandelt ze met hen mee. Autonomie is een belangrijke kernwaarde voor Laura. Nieuwe uitdagingen gaat ze niet uit de weg. Ze is iemand van life-long-learning en ervaringsgericht werken.

Als life-coach een aanrader voor wie niet alleen wil blijven tobben, twijfelen en piekeren; je gaat met ‘winst’ bij haar weg!"

Pauline Fellinger


"Eind 2012, begin 2013 heb ik samen met mijn collega’s de training “communiceren in het team’’ bij Sensus Meus gevolgd. Met behulp van veel praktische oefeningen en uitgebreide feedback hebben we een duidelijk inzicht gekregen van de posities die we onderling binnen het team, veelal onbewust en via de natuurlijke weg hebben aangenomen. Door de oefeningen krijg je tevens inzicht in het hoe en waarom van het reageren en handelen van collega’s binnen het team. Maar ook krijg je veel inzicht in jouw manier van reageren en handelen en met name hoe de ander daar tegenaan kijkt en dit ervaart. Dat deze inzichten een goede samenwerking bespoedigt moge duidelijk zijn.

Ik heb de training als zeer leerzaam en verhelderend ervaren, de training werd op een goede manier (be-)geleid! Een echte aanrader voor alle teams."

Petra


"Mijn ervaring met de lifecoaching van Laura is erg goed. Ze heeft me geholpen met een probleem waar ik al langere tijd mee liep en wat steeds als een soort boemerang weer op mijn pad kwam. We hebben met een paar methoden gewerkt maar de meest effectieve in mijn geval was de methode met deelpersoonlijkheden.

De lifecoaching van Laura kan ik iedereen aanraden."

Marjolein


"Tijdens de coachingssessies werd ik op een prettige, professionele en interactieve manier gecoacht. De sessies hebben mij inzicht gegeven in wie ik ben als persoon en hoe ik omga met stressvolle situaties. Dat is af en toe best confronterend maar daardoor geef ik nu wel makkelijker mijn grenzen aan en ben ik zelfverzekerder in mijn handelen."

Alieke, 21 jaar, student


"Waar ik mijn coaching traject bij Sensus Meus instapte als 'tijd cadeautje voor mezelf' heeft het me meer gebracht dan verwacht. Naast het feit dat ik na de sessies weer in het gewenste evenwicht was ben ik tot heldere inzichten gekomen die mij in zijn algemeenheid sterker en zekerder gemaakt hebben. De aanpak van Laura als coach is helder en pragmatisch en laat grote ruimte voor eigen inbreng en wensen: echt op je eigen persoonlijkheid en situatie afgestemd. Ik zou het iedereen aanraden om op deze wijze kwalitatieve tijd aan zichzelf te besteden."

Margit


"In het eerste begin zag ik erg op tegen mijn sessies met Laura. Ik ben onder lichte dwang verplicht om via mijn huisartsenpraktijk te beginnen met therapie bij Laura. Ik hou er absoluut niet van om over mijzelf te praten en geloof dat het altijd wel goed gaat.

Na een aantal sessies kwam ik tot de constatering dat Laura mij inderdaad verder hielp, door het groeiende vertrouwen in mijn therapeut heb ik besloten om de sessies bij Laura aan de praktijk te volgen.

In mijn sessies heb ik voornamelijk geleerd om beter naar mijzelf te kijken en beter naar mijzelf zowel geestelijk als lichamelijk te luisteren. Op basis daarvan kan ik als mens betere keuzes maken.
Ik ben altijd open ontvangen en heb onbevooroordeeld mijn verhaal met Laura mogen delen. Laura kwam tijdens mijn sessies met punten die hebben gediend als eyeopeners. Deze eyeopeners houden mij op het juiste pad.

Als advies had ik gekregen om een dagboek bij te gaan houden. Hier zag ik in het begin erg tegen op en ben er mopperend mee begonnen. Nu is dit mijn middel geworden om stoom af te blazen en schrijf ik er nog bijna dagelijks in. Deze neem ik mee naar mijn sessies, zodat ik samen met Laura terug kan lezen of ik wel goed naar mijzelf geluisterd heb en daarbij mijn grenzen heb aangegeven.

Zoals blijkt uit mijn verhaal, ben ik er nog niet. Maar dankzij Laura al een heel eind op juiste weg. Mede door alle dingen die ik heb mee gemaakt en de ondersteuning van Laura ben ik een ander mens geworden. Alhoewel misschien word ik eindelijk mijzelf. Hier ben ik Laura ontzettend dankbaar voor."

Saskia