De doorverwijzer

Misschien ben je huisarts, arbo-arts, fysiotherapeut of een andere zorgprofessional en ben je voor iemand uit je praktijk op zoek naar een behandeling op het psychische of psychosociale gebied.

Wel of niet naar Sensus Meus?

Iemand met een ernstige depressie, verslavingsproblematiek of met andere ernstige terugkerende problematiek op As I van de DSM IV heeft meer aan een bezoek aan bv. een psycholoog of psychotherapeut. Dit geldt ook voor mensen met problematiek op As II.

Maar voor lichte tot matige of niet eerder behandelde problematiek op As I, zoals een burnout, piekeren,  rouwverwerking, paniek en de meeste problematiek op AS IV is behandeling bij Sensus Meus heel geschikt. Deze vorm van psychische en psychosociale behandeling is daarnaast geschikt voor mensen in bijvoorbeeld een leidinggevende functie, die merken dat ze soms moeite hebben met de balans tussen leiderschap en collegialiteit. Heb je iemand tegenover je zitten die door het intensief zorgen voor een naaste zelf overbelast dreigt te raken? Ook dan kan je bij Sensus Meus terecht om met deze situatie om te leren gaan. Verder kunnen jongeren die niet goed weten wat te doen na de middelbare school of studenten die het idee hebben dat ze de verkeerde opleiding hebben gekozen, via een traject inzicht krijgen in wie ze zijn en wat ze willen.

Met elkaar voor de cliënt

Met elkaar werken om onze gezamenlijke cliënt te helpen is ook een mogelijkheid. Door mijn ervaringen als poh-ggz werk ik veel samen met (huis)artsen, psychiaters en psychologen en andere behandelaars. Ook neem ik uiteraard ervaringen mee vanuit mijn eerdere werk als sociotherapeut, waarin multidisciplinair werken ook een belangrijk onderdeel van de behandeling was. Hierdoor weet ik waar mijn grens ligt en kan ik de cliënt op tijd terugverwijzen naar een andere hulpverlener.

Twijfel je? Je kunt altijd contact opnemen met Sensus Meus via info@sensusmeus.nl