Online hulp: laagdrempelige hulp

Waarschijnlijk herken je het wel: je hebt een druk leven met je werk en alle dagelijkse beslommeringen zoals gezin, huishouden en sport. Ondanks al je bezigheden vind je het toch belangrijk om over van alles op de hoogte te blijven. Gelukkig gaat dit steeds gemakkelijker met de mogelijkheden die internet ons biedt. Zo stel je (werk)vragen via email, bekijk je online een programma, check je nieuws van over de hele wereld via nieuwssites en houd je je contacten bij via sociale media.

Dus als dit allemaal al kan en je deze manier van consumeren en communiceren prettig vindt, waarom dan ook geen hulpverlening via de digitale snelweg? Bij Sensus Meus is dit dan ook zeker een mogelijkheid!

Het online hulptraject kan op verschillende manieren vorm gegeven worden.

  • Online face-to-face sessies middels videobeeld
  • Online modules volgen via een platform (Minddistrict) waarin je informatie leest over de klachten die je ervaart, ook krijg je opdrachten om inzichten te krijgen en gedrag te kunnen veranderen. Ook is contact met mij via berichten een mogelijkheid.
  • Een combinatie van bovengenoemde twee vormen is uiteraard ook een heel goede optie.

Een aantal praktische voordelen van online hulp:

  • Je kunt het doen vanuit huis.
  • Je hoeft geen extra tijd in te plannen om te reizen; je wordt gecoacht vanachter jouw pc, tablet of via je telefoon.
  • Een opdracht maken of een bericht sturen kan je doen op het moment dat het jou uitkomt, dus ook buiten kantoortijden.
  • Jij bepaalt (binnen een termijn van 6 maanden) voor de modules helemaal zelf het tempo waarin je behandelt wordt.

Privacy is belangrijk

Het is belangrijk dat je alles kan zeggen of opschrijven zonder dat anderen, dan jij en ik, hier toegang op hebben.  Vandaar dat Sensus Meus werkt online systemen waarin met wachtwoord de 'ruimte' tijdens het gesprek wordt afgesloten en met de werkomgeving van Minddistrict. Bij deze laatste vorm kan tijdens het hulpverleningstraject de informatie-uitwisseling tussen ons nog eens na lezen, wel zo prettig!

Is je interesse gewekt voor de online- video coaching? Dan plannen we samen een intake gesprek, je kan daarvoor hier contact opnemen.

Wil je meer weten over de verschillende modules die ik als online hulptrajecten aanbiedt? Lees dan verder →