Online hulp bij slecht slapen

Slapen is een van onze eerste levensbehoeften, door slapen geef je je lichaam en geest de kans om tot rust te komen. Nu herkennen de meeste mensen het wel als het je een nacht niet lukt om (voldoende) te slapen, maar wat als je merkt dat het niet bij één nachtje blijft? Wanneer je regelmatig niet goed in- en/ of door kan slapen zal je merken dat je geen energie meer hebt. Je kan je angstig gaan voelen omdat je bang bent om fouten te maken. Ook kan je gaan piekeren en frustraties ervaren waardoor je hersenen onvoldoende tot rust komen.

 

Herken je dit en wil je hier vanaf? Dat kan!

Vanuit je eigen veilige omgeving kan je met dit traject en aanvullende begeleiding (op afstand) aan de slag om inzicht te krijgen in jouw slaappatroon en aan de slag te gaan om dit te veranderen, zodat je de kans vergroot dat je weer lekker door kan slapen!

Tijdens deze sessies krijg je informatie over slaapproblemen, zijn er filmpjes die je kunt bekijken, lees je ervaringen van anderen én worden er opdrachten gegeven om met je probleem aan de slag te gaan. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding van de therapeut van Sensus Meus.

 

Hoe ziet het traject eruit?

Online hulp bij slecht slapen bestaat uit 7 sessies:

  • Intake/ Kennismaking en uitleg van de therapeut
  • Start Module: Wat betekent slecht slapen voor jou?
  • Zorg voor een goede slaaphygiëne
  • Ontspannen voor een goede nachtrust
  • Goed bewegen, lekker slapen
  • Piekeren onder controle
  • Follow-up contact met de therapeut na 3 maanden, om te zien hoe het gaat/waar je staat.

Soms kan het van meerwaarde zijn om het traject aan te vullen met een (deel van een) ander traject. Denk als aanvulling aan het Pieker traject of het Mindfulness traject. Dit kan dan nét het verschil maken om jou nog bewuster te maken of iets extra’s aan te leren om de balans je in leven (deels) terug te vinden. Wanneer jij dit zelf wilt kan je dit bespreekbaar maken met de therapeut, ook kan het zijn dat de therapeut dit advies geeft. In beide gevallen zullen we in overleg kijken naar de mogelijkheden en de meerwaarde en zullen ook de aanvullende kosten besproken worden.

 

Geïnteresseerd in online hulp bij slecht slapen en slaapproblemen van Sensus Meus?

Vul dan het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!