De therapie en coachtechnieken van Sensus Meus

Er zijn heel veel coachtechnieken inzetbaar. Elke methode die ik inzet gebeurt in overleg met jou. Hierop ligt steeds de nadruk: in overleg, want je bent gelijkwaardig aan elkaar en jij bepaalt uiteindelijk wat je wel of niet wilt doen.

  • EMDR: een kortdurende en krachtige behandelmethode om nare gebeurtenissen / herinneringen in kracht te laten afnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hebben gezien of meegemaakt van een ongeluk die regelmatig nog voor je ‘ogen’ blijft ‘zien’, wanneer je specifieke situaties uit de weg gaat omdat je er angst bij ervaart (bv. angst voor de tandarts, angst voor kleine ruimtes, een dier of het rijden op de snelweg). Ook dan kan EMDR-therapie een uitkomst bieden. Meer weten over EMDR?
  • Analyserende stijl: door te luisteren, vragen te stellen en samen te vatten word je aangemoedigd tot zelfonderzoek.
  • Cognitieve Gedragstherapeutische interventies (CGT): het onderzoeken van jouw gedachten en welke wijze deze invloed hebben op je gevoelsleven en gedrag (en vice versa). Vervolgens wordt gekeken welke veranderingen daarin mogelijk zijn en hoe deze vorm te geven.
  • Systemische opstellingen, voor zowel zakelijke als privé / familie vragen: bij het coachen met opstellingen, zoomen we als het ware uit op de vraag / het probleem die er bij jou zakelijk of privé speelt. We gaan niet praten over het probleem, we zoomen in op je hulpvraag door juist uit te zoomen. Ervaren wat er gebeurt, zien hoe het systeem op ‘elkaar’ reageert zijn belangrijke onderdelen voor het verkrijgen van inzichten. Zowel voor zakelijke als privé hulpvragen. Meer weten over opstellingen?
  • Intuïtieve belevings spellen: het inslaan van (nog) "onbewandelde" paden, door opdrachten waarbij gebruik gemaakt wordt van onder andere foto's, dilemmakaarten en inzichtkaarten waarop de jij intuïtief reageert.
  • Biografisch werken: er worden tools ingezet zoals  het opschrijven van je levensverhaal of je loopbaangeschiedenis. Hiermee beantwoord je zelf de vraag op basis waarvan jij keuzes hebt gemaakt in jouw handelen en gedrag. Dit kan leiden tot meer zelfvertrouwen en herinterpretatie van jouw eigen biografie / leven.
  • Kernkwaliteiten: door het spelen van een inzicht gevend spel ontdek jij je talenten en kernkwaliteiten. Hierdoor ontstaat meer inzicht in jouw kunnen en mogelijke valkuilen.
  • Lichaamsgerichte coachtechnieken: het inzetten van ontspannings- en andere lichaamsgerichte oefeningen waardoor jij je gevoelens leert herkennen om ze vervolgens toe te laten.
  • Deelpersoonlijkheden: het ontdekken van welke rollen / delen jij van je persoonlijkheid inzet en met welke reden je dat doet.

 

Welke werkwijze en coachtechnieken ook gebruikt worden, tijdens elke sessie zal er (door)gevraagd en geluisterd worden, maar dat spreekt voor zich. Ook krijg je mogelijk opdrachten. Om ter plekke te doen of om thuis te oefenen. Door te oefenen, maak je je namelijk een nieuw inzicht eigen en raakt je brein gewend aan een andere manier van doen of denken.