Training Vergroot je werkplezier!

 

Communicatie en elkaar begrijpen, het lijkt zo makkelijk en van alle dag.

Ja, dat klopt! We communiceren de hele dagen door en hopen daarbij dat de wijze van communiceren er voor zorgt dat we elkaar begrijpen.

Toch blijkt dat écht communiceren en elkaar begrijpen best lastig is. Het kan dan ook vaak een bron van irritatie zijn binnen organisaties. Heel jammer - als je het mij vraagt - want wat is er nu mooier dan samen praten over het gezamenlijke doel dat jullie willen behalen en elkaars kwaliteiten daarin benutten?

Vandaar de training Vergroot je werkplezier!

Deze training bestaat uit 2 delen.

Deel 1 bestaat uit een individuele coachsessie waarin jij inzichten krijgt over o.a. je krachten, kwaliteiten, je communicatie wijze en jouw gedrag. In deze coachsessie maken we gebruik van een persoonlijke stijl analyse welke jij vooraf hebt ingevuld.

Tijdens het tweede deel van de training ‘Vergroot je werkplezier’ wordt er in teamverband een training gegeven. Daarin leert iedere individuele werknemer zichzelf nog beter kennen als het gaat om de wijze van communiceren en de reden van bepaalde gedrag.  In deze training krijg je naast individuele inzichten óók inzichten in elkaar als team. Dit wordt zichtbaar door de theorie, praktische opdrachten om  vanuit ervaring, zien en voelen de overeenkomsten en verschillen te begrijpen!

Door de individuele persoonlijke stijl analyse inclusief coachsessie én de gezamenlijke teamtraining leren collegae elkaar beter kennen. Ze leren elkaar beter te 'verstaan' en elkaars kwaliteiten te benutten.

Voor jou als werknemer levert de training ‘Vergroot je werkplezier’ het volgende zeker op:

 • Je krijgt individueel meer inzicht over wie jezelf in basis bent, welke gedachten en welk gedrag jij daarbij inzet en op welke wijze jij in jouw werk staat en welke communicatie stijl je inzet.
 • (H) erkennen van je eigen kwaliteiten en valkuilen en weten hoe jij je krachten kan benutten.
 • Weer meer energie ervaren om je functie (nog) beter uit te kunnen oefenen.
 • De communicatie met je onderlinge collegae verbetert.
 • Het helpt je werkplezier vergroten door de inzichten over de verschillen en overeenkomsten onderling!

Ook voor de organisatie waarin jij werkzaam bent heeft deze training meerwaarde, te weten:

 • Naast de genoemde individuele meerwaarde, krijgen je werknemers ook onderling meer inzicht in de in denkwijze, gedrag en communicatie stijl van elkaar.
 • Teams/collegae leren welke veranderingen zijzelf kunnen inzetten om de communicatie wijze met het eigen team, in contact met andere collegae of derden te verbeteren.
 • De collegae leren elkaars kwaliteiten en valkuilen (h)erkennen .
 • Werknemer(s) ervaren weer meer energie om hun eigen functie beter uit te kunnen oefenen.
 • Verbetering in de communicatie tussen de werknemers onderling.
 • Het helpt het werkplezier vergroten in het team.
 • En last but not least: de kans op ziekte verzuim door bv. overbelasting en (onderlinge) stress met stress- burnout klachten als mogelijk gevolg in de (nabije) toekomst kan reduceren waardoor dit voor de organisatie kosten reductie kan betekenen!

Inzicht in eigen en andermans gedrag, communicatie wijze, werkwijze en je motivatie en behoeften te (h)erkennen, zorgt voor een (nog) groter plezier in (samen)werken!

 

Interesse gewekt en wil je een offerte ontvangen of wil je meer weten? Neem dan contact op via dit contact formulier!