Sensus Meus

Faalangst overwinnen in Arnhem

Bij Sensus Meus begrijpen we dat faalangst een verlammende invloed kan hebben op je leven. Of het nu gaat om schoolprestaties, werk, of sociale situaties, faalangst kan je verhinderen om je volledige potentieel te benutten. Maar bij Sensus Meus in Arnhem bieden we een plek waar je je faalangst kunt overwinnen.

In deze tekst lees je hoe je erachter kunt komen of je met faalangst kampt, wat de gevolgen hiervan kunnen zijn en hoe we dit samen zouden kunnen oplossen.

kwetsbaarheid

Voel jij je vaak onzeker?

Laat angst om te falen je niet langer tegenhouden. Herken je het gevoel van onrust, negatieve gedachten en de overtuiging dat je niet goed genoeg bent? Dan heb je waarschijnlijk te maken met faalangst. Ik heb ervaring met het coachen van mensen met faalangst, onder andere in omgeving Arnhem.

Wat is faalangst?

Faalangst is meer dan een beetje zenuwen hebben. Het is een diepgewortelde angst om te falen, om niet te voldoen aan de verwachtingen van jezelf of anderen. Beperkende overtuigingen, zoals “Ik ben niet goed genoeg om mijn dromen waar te maken”, kunnen deze angst voeden. Faalangst komt vaker voor dan je denkt, ook in omgeving Arnhem.

De wortels van faalangst

Vaak komt faalangst voort uit een laag zelfvertrouwen. Als je niet in jezelf gelooft, wordt de angst om te falen groter. Dit kan versterkt worden door eerdere ervaringen zoals mislukkingen of negatieve feedback, en soms zelfs door traumatische gebeurtenissen.

Gevolgen van faalangst: perfectionisme en pleasegedrag

Faalangst kan leiden tot gedragspatronen die je leven belemmeren. Twee veelvoorkomende patronen zijn perfectionisme en pleasegedrag.

Perfectionisme

Perfectionisten streven naar onbereikbare idealen en stellen hoge eisen aan jezelf.
Je bent vaak bang om fouten te maken, wat kan leiden tot uitstelgedrag, stress en een gevoel van ontevredenheid.

Pleasegedrag

Om goedkeuring van anderen te krijgen en afwijzing te voorkomen, doe je soms dingen die niet bij je passen.
Dit kan leiden tot een gevoel van leegte en ontevredenheid.

kwetsbaarheid

Andere gevolgen van faalangst

Naast perfectionisme en pleasegedrag kan faalangst ook leiden tot:

  • Uitstelgedrag of het vermijden van uitdagingen
  • Jezelf vergelijken met anderen
  • Jezelf saboteren

Door je te laten leiden door je angsten, zoals de angst om niet goed genoeg te zijn voor jezelf of anderen, mis je kansen om te groeien en bloeien.

Samen aan de slag met faalangst bij Sensus Meus in Arnhem

Bij Sensus Meus in Arnhem onderzoeken we samen de wortels van jouw faalangst. We bekijken welke overtuigingen en ervaringen een rol spelen en werken aan het versterken van je zelfvertrouwen. Door middel van oefeningen en gesprekken leer je je volle potentieel te benutten en een leven te leiden dat echt bij jou past.

Stap uit je comfortzone en leef vanuit je kracht

Wil jij je faalangst overwinnen en een leven leiden waarin je echt gelukkig bent? Als coachend therapeut nodig ik je uit voor een persoonlijk intake gesprek in Arnhem (uiteraard zijn op mijn praktijk in Brummen of online ook prima opties). Samen ontdekken we hoe ik je kan ondersteunen bij het bereiken van jouw volledige potentieel. Vul deze vrijblijvende matchmail in om samen aan de slag te gaan!

Meer weten over persoonlijk leiderschap?

Lees ook meer over persoonlijk leiderschap en onze blogposts over persoonlijk leiderschap en ontdek hoe je de regie over jouw leven kunt nemen.