Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Reviews

Mooie woorden van fijne, succesvolle samenwerkingen. Je leest ze hieronder. Heb je zelf nog vragen of wil je kijken of ik jou verder kan helpen met je hulpvraag? Stuur me dan een mail. Kunnen we meteen kijken of we een match zijn. Ik kijk ernaar uit je te spreken!

coaching reviews

Reviews

Mooie woorden van fijne, succesvolle samenwerkingen. Je leest ze hieronder. Heb je zelf nog vragen of wil je kijken of ik jou verder kan helpen met je hulpvraag? Stuur me dan een mail. Kunnen we meteen kijken of we een match zijn. Ik kijk ernaar uit je te spreken!

coaching reviews

Mijke

“Begin 2023 ben ik gestart met het coaching traject Persoonlijk Leiderschap bij Laura.
Het traject heeft mij waardevolle inzichten gegeven in wie ik ben en waarom ik bepaalde keuzes maak.

Laura zorgde voor een sfeer waarin ik me vrij voelde om te praten en herinneringen te delen die ik niet snel deel maar die van invloed zijn op mijn denken en handelen. De combinatie tussen theoretische uitleg en methodes zoals een familie opstelling en EMDR zorgen ervoor dat er mooie stappen worden gezet in het traject. Laura stelt vragen en geeft opdrachten die je aan het denken zetten.

Tussen de dagelijkse hectiek zorgt ze voor een moment van rust. We zijn nu een jaar verder en het traject is afgerond.

Het was, dankzij Laura, een waardevolle ervaring die ik iedereen kan aanraden!”

Vincent

 

Een waardevol traject.

“Zowel zakelijk als privé ervaar ik meer rust en is het makkelijker om mijn doelen, dromen en ambities uit te spreken, te volgen en te behalen.

Laura levert maatwerk met humor en doortastendheid. Voor mij de perfecte combinatie.”

 

Mariël

“Ik ben van januari 2023 tot en met oktober 2023 gecoacht door Laura. Laura gebruikt verscheidene technieken om allerlei dingen over jezelf te leren kennen en te doorgronden. Daarin ben ik naar mijn inzicht een betere versie van mijzelf geworden. Nu een half jaar later merk ik dat ik minder schrik van uitdagingen aangaan, kan ik beter omgaan met stressvolle situaties en heb ik veel geleerd om de sterke kanten van mezelf naar boven te halen. Naast dat snap ik beter waar mijn valkuilen vandaan komen, mag ik mijn kwetsbaarheid omarmen en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. 

Als je op zoek bent naar een persoon die maatwerk wilt leveren, je durft aan te spreken op de persoon en niet gaat voor een 1-size fits all, dan is Laura als coach jouw persoon.

Lisa

“Toen ik met mezelf diep in de put zat ben ik opzoek gegaan naar hulp. Via internet ben ik zo bij Laura terecht gekomen. Een week na mijn mail kon ik al meteen terecht voor een kennismakingsgesprek. Mijn traject bij Laura heb ik erg prettig ervaren. Ik voelde mij meteen op mijn gemak om zo ook alles te kunnen vertellen. Doormiddel van verschillende tools weet ik hoe ik om moet gaan met mijn paniek aanvallen en heb ik deze weer goed onder controle. Het fijne is dat Laura ook een spiegel voorhield, ook op momenten dat het weer even wat minder ging, om zo ook weer jezelf te herpakken en door te gaan waar je gebleven was. 

Door het maken van een levensloop kwam ik erachter waarom en hoe ik over bepaalde dingen dacht, hoe ik ben geworden wie ik ben en via deze levensloop werd ook bepaald op welke situaties EMDR toegepast werd. Laura luistert goed en stelt de juiste vragen. Door de EMDR sessies heb ik vervelende momenten uit mijn verleden kunnen verwerken. Door dit traject zit ik weer veel beter in mijn vel en ben ik weer veel gelukkiger. 
 

De tools die ik heb meegekregen draag ik voor de rest van mijn leven bij mij! Voor nu ben ik nog een check-in traject gestart om niet terug te vallen in oude patronen, want zoals Laura altijd zegt “gedragsverandering heeft tijd nodig en is niet na een keer opgelost.”

Liesbeth

“Vanaf het moment dat ik binnenkwam, voelde ik dat Laura de juiste persoon was om mij te helpen herstellen van een burn-out. De ongedwongen sfeer was erg prettig, veilig en vertrouwd. Tijdens het persoonlijk leiderschapstraject heb ik waardevolle inzichten gekregen in mijn persoonlijkheid en waarom persoonskenmerken zijn ontstaan. Laura heeft me geholpen om mijn grenzen te bewaken en helder te krijgen wat ik wil.

Ook is het fijn dat het traject afgestemd was op de fase waarin ik zat en dat ik ook het tempo kon bepalen. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we ergens in bleven hangen of ergens te snel overheen stapten.

Laura is een fijn mens, straalt rust uit, luistert heel goed en weet elke keer weer de juiste vragen te stellen of inzichten te geven door de juiste tools te gebruiken. Met name de opstellingen hebben me veel inzichten gegeven. Ik gun iedereen een Laura!”

Iris

“Ik maakte kennis met Laura omdat ze ook werkzaam is als praktijkondersteuner. Ik stond op een punt dat alles mij een beetje boven het hoofd was gegroeid en realiseerde me dat het heel fijn zou zijn om hier meer hulp bij te krijgen. Voor mij is het belangrijk om een connectie te voelen en veiligheid te ervaren om op deze manier met iemand te werken. En dit zat met Laura helemaal goed. Ik heb gekozen om het traject persoonlijk leiderschap te doorlopen en mijn werkgever heeft mij hierin gesteund.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is meer ruimte voor mezelf te nemen en beter naar mijzelf te luisteren. Ik heb geleerd wat mij belemmerd maar ook wat voor mij belangrijk is en bij mij past zowel op het werk als in privé. Hierdoor ben ik veel sterker in mijn schoenen komen te staan. Laura is vriendelijk, toegankelijk, betrokken en stelt de juiste vragen. Ik zou haar zeker aanbevelen!”

Josine

“Naar aanleiding van een traumatische ervaring was ik erg angstig, iets wat mij beperkte in het dagelijks leven. Hiervoor ben ik gaan zoeken naar iemand waar ik snel terecht kon. Via via kwam ik uit bij Sensus Meus. Laura nam snel contact op en hebben samen besloten om het EMDR traject in te gaan. Het was pittig maar het gaf ook heel veel inzicht.

Laura houdt je een spiegel voor waardoor je tot bepaalde inzichten komt, je leert dingen over jezelf die je in eerste instantie zelf niet ziet of door hebt.  Ik heb de therapie als prettig ervaren, Laura is een luisterend oor en neemt de tijd. Mocht ik wederom vastlopen, zou ik zeker weer bij Sensus Meus aan de bel trekken.”

Nina

“Midden in de corona crisis startte ik met een stage binnen de jeugdzorg waar ik geconfronteerd werd met situaties die soms voor onzekere gevoelens zorgden. Ik dreigde hier in vast te lopen en zodoende ben ik bij Laura terecht gekomen.

Laura heeft mij als therapeut geholpen meer inzicht te krijgen in zowel mijn leerpunten als mijn kwaliteiten zodat ik deze bewust kon gaan inzetten. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij weer zekerder voel in mijn dagelijks (werkende) leven. In de sessies met Laura is ook ruimte voor humor en luchtigheid, dit maakt de coaching erg prettig”.

Els

“Laura richt zich in haar aanpak op wat er op dat moment bij je speelt. Ze is empathisch, maar weet wel tot de kern door te dringen. Ze prikt door, maar respecteert wel je eigen grenzen. Je merkt haar doortastendheid door haar ervaring in de ggz. Dit alles met de nodige lichtheid en humor op zijn tijd. Ik heb erg veel aan haar begeleiding.”

Maureen

“Door de life coachings gesprekken met Laura werd een onbalans tussen mij en mijn omgeving haarscherp in beeld gebracht. Vanaf dat punt heb ik onder Laura’s begeleiding de juiste stappen kunnen zetten om deze onbalans te herstellen.”

Annemieke

”De sessies met Laura hebben me geholpen om beter naar mijn gevoel te luisteren en hiernaar te handelen. Door mij bewust te maken van het samenspel tussen gedachtes, gevoelens en gedrag, kan ik nu denkfouten herkennen en ombuigen naar een positievere blik. Hierdoor kan ik beter grenzen aangeven en heb ik meer vertrouwen, waardoor ik vaker de controle kan loslaten. Laura creëert een prettige en veilige omgeving als therapeut waarin ik me vrij voel om open te zijn en me kwetsbaar op te stellen. Ze kan goed luisteren en weet ook heel goed aan te wijzen wat er niet wordt gezegd. Zo zet ze een spiegel voor zonder alles expliciet te hoeven zeggen.

De combinatie van bewustwording in mijn eigen denken en doen en vervolgens in staat zijn met handvatten dit inzicht te vertalen in concrete acties, vond ik erg waardevol.”

Marieke

”De vraag die bij mij speelde was: kom ik ooit van mijn bloosangst en onzekerheid af? Door middel van cognitieve gedragstherapie en EMDR heeft Laura mij hier enorm mee geholpen.

Tijdens de sessies kreeg ik handvatten om met mijn  bloosangst om te kunnen gaan. Ik was nogal sceptisch over EMDR. Achteraf had ik een heel verkeerd beeld. Ik dacht altijd dat het alleen werd toegepast bij mensen met een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval. Hoe ging mij dit helpen om krachtig, standvastig en zeker te worden?!? Toch kijk ik hier met een goed gevoel op terug. ‘De angel is eruit gehaald’, zoals Laura altijd zegt. Door EMDR kan ik nu beter omgaan met (conflict)situaties en durf ik de confrontatie aan te gaan. Ik accepteer dat het blozen bij mij hoort, probeer er geen aandacht aan te schenken, waardoor de angst om te blozen is verminderd!”

Esther

“Eerste instantie was ik wat sceptisch over de afspraak die online gepland zou gaan worden en wilde ik deze afspraak enkel face-to-face plannen. Na een kleine motivatie van Laura om het toch eens te proberen heb ik de sessie toch online plaats laten vinden.

Achteraf kan ik zeggen dat het helemaal het proberen waard was. Waar het mij voorafgaand aan de afspraak niet prettig leek om online coaching te krijgen, vind ik nu zelfs dat online coaching een heel goed alternatief is. Je kunt met je hulpvraag aan de slag zoals je dit normaal gesproken ook tijdens een face-to-face afspraak zou doen. Ik ben blij dat ik het alsnog geprobeerd heb en heb de volgende afspraak dan ook weer gewoon online gepland!”

Debby

”Ik heb mijn behandeltraject als zeer waardevol ervaren. Ik voelde me gezien en gehoord. Het contact met Laura heb ik als zeer prettig en veilig ervaren. Zij is betrokken en betrouwbaar en staat naast  je tijdens de behandeling. Ik ben me door haar hulp meer bewust van niet helpende gedachten waardoor ik deze sneller kan ombuigen in iets positiefs! Daarnaast hebben we tijdens mijn behandeling gebruik gemaakt van EMDR wat ervoor heeft gezorgd dat ik mezelf beter begrijp en milder voor mezelf kan zijn.”

Esther

“Ik kwam bij Laura met bloos- en (sociale) angstklachten. Met behulp van gesprekken en een aantal sessies EMDR kan ik met volle overtuiging zeggen dat het mij boven verwachting geholpen heeft. De angst is zo goed als weg, en wanneer deze op bepaalde momenten nog wel aanwezig is weet ik er beter mee om te gaan en het te accepteren. Daarbij ben ik zelfverzekerder en assertiever geworden. Laura gaat professioneel te werk als therapeut en weet de juiste vragen te stellen. Door de prettige en veilige sfeer voelde ik mij vanaf de eerste afspraak op mijn gemak. Ik ben Laura dan ook enorm dankbaar.”

Viola

“Ik heb mijn eerste online therapie gehad. In het begin twijfelde ik of ik via deze manier wel voldoende uit de therapie kon halen. Achteraf vind ik het even waardevol dan dat je face-to-face een afspraak hebt. Het is in deze situatie erg wennen dat veel afspraken digitaal worden voortgezet en dat je mensen niet meer face-to-face ziet. Ik vond een online therapie sessie in deze tijd juist waardevol. In de huidige situatie ben ik op mijzelf aangewezen en denk ik veel na. Ik vind het fijn om juist nu de therapie te kunnen voortzetten. “

Thomas

“Door het coronavirus zitten wij nu thuis en mogen wij ons huis niet uit. Dit geeft dus andere mogelijk heden. Ik doe nu de online gesprekken met een videocall. Hiermee kun je elkaar ook zien en horen. De videocall doe je vanaf je eigen huis dus je hoeft er niet voor te reizen en dat is wel fijn. Ik vind zelf de videocall niet erg om te doen.  Ik hoef hierdoor niet een half uur te rijden. Nu kan ik gewoon lekker vanuit huis bellen met Laura. Ook dit is erg relaxed. Dus ieder nadeel heeft zijn voordeel.”

J. Kersenboom

“Een aantal maanden geleden ben ik aangereden op de fiets, waardoor ik naast lichamelijk letsel ook een trauma had opgelopen. Bij Sensus Meus kon ik snel terecht voor EMDR-sessies. Ik ben zeer tevreden over het verloop van het traject, het effect van de EMDR op mijn welzijn en de begeleiding door Laura. Ik kan nu weer met vertrouwen deelnemen in het verkeer en heb geen last meer van paniekaanvallen. Laura’s begeleiding als therapeut heb ik als prettig ervaren: ze stelde me erg op mijn gemak door haar vragen en kundigheid. Door de landelijke maatregelen vanwege COVID hebben we enkele sessies online gedaan, ook dat werkte prettig en effectief.”

Annemieke

“Ik heb de samenwerking met Laura als zeer prettig ervaren. Ze is een luisterend oor, ze weet de onderliggende gedachten en vervelende ervaringen eruit te halen die invloed kunnen hebben op het dagelijks leven. Dit heeft bij mij goed gewerkt om er o.a. bewust van te worden waar bepaalde gedachtes en gevoelens vandaan komen en wat ik hiermee kan doen, negatieve gedachten omzetten in positieve. Ook heb ik geleerd dat het opschrijven en bewust worden van mijn kwaliteiten een zeer positieve invloed hebben op mijn zelfvertrouwen.

Toen ik begon met de therapie/coaching voelde ik me onrustig. Ik piekerde veel, sliep slecht en het een en ander ontbrak me aan zelfvertrouwen. Nu heb ik rust in mijn hoofd, slaap ik beter en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. De mensen in mijn omgeving merken dit ook. Wat een goed teken is voor mij.

Ik heb mijn therapie met een goed gevoel afgesloten. Ik kan zeggen dat ik mijn doel behaald heb.”

Anoniem

“Ik ken Laura vanuit de huisartsen praktijk waar ze me begeleidde na mijn burn-out. Toen het moment kwam om verdere hulp te zoeken besloot ik om met haar verder te gaan want ze kende me al en ik had er een goed gevoel bij.

Laura weet als therapeut precies de vinger op de zere plek te leggen en belangrijker nog: dit samen aan te pakken. Daarbij keek ze wat goed bij mij paste. We werkten regelmatig met systemische opstellingen. Dat was vaak erg confronterend en toch ging ik altijd met een ‘lichter’ gevoel/gemoed weg. Het verbaasde me elke keer weer hoe zij het voor elkaar kreeg de issues die ik had minder erg te maken of zelfs te laten verdwijnen. Waarop ze steevast zei dat ik degene was die hard had gewerkt.

Het was een lange weg, maar dankzij Laura zit ik weer veel beter in mijn vel.”

M. coachee

“Mijn sessies met Laura waren erg verhelderend. Laura is er goed in om je mee te nemen naar een andere manier van kijken, op een ontspannen manier biedt ze een andere gedachte strategie aan, of zorgt ervoor dat je deze zelf gaat zien. Laura werkt intuïtief met bepaalde opdrachten en er is een prettige, open sfeer tijdens de gesprekken.”

Ester

“Ik heb een aantal sessies (waaronder EMDR-sessies) bij Laura gevolgd voor mijn angstklachten en die waren erg prettig. De EMDR-sessies hebben geholpen om gevoelens bij ervaringen uit het verleden weg te halen en Laura heeft mij handvaten gegeven, zodat ik beter met mijn angst om kan gaan. Een deel van de sessies vond online plaats en dat was een goed alternatief. Laura is begripvol, luistert goed en achterhaalt waar het probleem zit. Ik voelde mij erg op mijn gemak. Daarnaast is ze tijdens de behandeling betrokken. Ik kan Laura zeker aanraden als therapeut!”

Babs Achterkamp

”Ik dacht altijd alles zelf te kunnen oplossen. Maar doordat ik ziek ben geweest was ik mezelf even kwijt. Mijn omgeving vond dat ik hulp moest gaan zoeken, maar dat vond ik natuurlijk niet. Op een avond was ik echt mezelf niet en heb ik de computer gepakt. Ik ben gaan googelen naar een psycholoog in de buurt. Ik kwam bij Sensus Meus uit van Laura. Na haar foto te hebben gezien dacht ik, zij past wel bij mij. Gelijk een mail gestuurd. Laura reageerde erg snel en daarna zijn wij het traject gestart. Vanwege corona was dit online. Later toen het wel weer mocht ben ik bij haar in de praktijk geweest. Laura heeft meerdere technieken in huis om je te helpen. Ik heb Laura als een zeer kundig en betrouwbaar persoon ervaren. En al snel voelde ik mezelf weer.

Ik zou dan ook iedereen aanraden dat als je niet lekker in je vel zit of je hebt teveel bagage om te dragen ga dan hulp zoeken. En kies dan zeker voor Laura want ze stelt je op je gemak en ze heeft meerdere behandelmethodes waarmee ze je kan helpen.”

M.

“Ik heb Laura benaderd omdat ik mijn zelfvertrouwen wilde vergroten, minder gevoelig wilde zijn voor de mening van anderen en daarmee authentieker wilde zijn. Net voor het eerste gesprek brak Corona uit. Waar ik eerst niet zo enthousiast was over online coaching, bleek dit toch verrassend goed te werken! Laura is een prettige therapeut en gesprekspartner, kan goed doorvragen, legt de vinger op de zere plek en geeft inzicht in je denken en handelen. Ze geeft concrete handvatten om dingen anders te doen. Wat ik prettig vind, is het dat geen vooraf opgesteld programma is, maar dat je per gesprek kijkt wat aandacht nodig heeft en welke methodiek het beste past. Dit geeft flexibiliteit en is erg prettig.” 

Renate

“Deskundig, doortastend, confronterend, motiverend en vertrouwd. Dat is hoe ik mijn sessies bij Laura zou omschrijven.

Voor mij waren de sessies precies wat ik op dat moment nodig had gezien mijn sociale angstklachten/onzekerheid. De combinatie van haar deskundigheid met zo nu en dan wat humor (op het juiste moment) maakte dat ik me erg vertrouwd voelde bij Laura.

Ze weet precies de juiste vragen te stellen, je aan het denken te zetten en hiermee samen te zoeken naar een oplossing/anders te kijken. Ik heb dankzij de gesprekken i.c.m. EMDR veel meer zelfvertrouwen gekregen en weet hoe ik in de toekomst met eventuele angst om kan gaan (mocht het nog eens voorkomen). Verder gaf Laura me iedere sessie weer het gevoel dat ik alles wat ik in die week ervoor had meegemaakt, kwijt kon. Haar sessies zijn dus echt op maat, aangepast aan jou.

Kortom, voor iedereen die niet lekker in zijn/haar vel zit en er zelf niet uit komt: ik raad Laura als therapeut zeker aan!”

Richard

“Door wat persoonlijke omstandigheden die mij in de weg gingen staan in mijn functioneren, zowel privé als op mijn werk kwam ik tot de conclusie dat ik toch echt wel wat hulp kon gebruiken, en dan liever gisteren dan vandaag. Bij mijn zoektocht kwam ik bij Laura terecht, voor mij was het heel erg fijn dat ik vrijwel gelijk terecht kon en ook in mijn eigen woonplaats. Achteraf ben ik erg tevreden over wat het traject me heeft opgeleverd, dat merk ik zowel privé als op mijn werk.

Over de samenwerking met Laura als therapeut kan ik kort zijn, het is prettig. Ondanks de soms pittige en zware momenten is er ook genoeg plek voor humor in een professionele aanpak van de problemen.”

Albizia

“Oktober 2017 was ik opeens mijn maatje/vrouw kwijt.

Hele tijd dacht ik dat ik dacht ik red het wel maar kwam er gaande weg achter dat ik eigenlijk helemaal niet meer dacht en voelde.

Dus er moest iets gebeuren en via google kwam ik bij Laura terecht. Bij binnenkomst stonden die roze stoelen en natuurlijk hadden we meteen een onderwerp. Vreemd maar dat voelde goed. Geen idee eigenlijk of dat opzet is. Kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die dit mooi vinden.

Zo rolde we van de stoelen naar serieuzere zaken. Het voelde meteen goed en gaande weg was er een zodanige klik dat we alles wel tegen elkaar durfden te zeggen.Nog steeds weet ik niet hoe, en dat maakt eigenlijk ook niet uit, maar mijn zin in het leven en het gevoel kwam weer terug. Natuurlijk is het hard werken en denk je soms wel waarom doen we dit of dat, of bewandelen we deze zijstraat maar achteraf valt alles toch op zijn plek. Eindelijk was ik na meer dan een jaar begonnen met de rouwverwerking.

In het begin kwam ik vrij vaak maar naarmate de tijd vorderde voelde ik ook wel dat het de goede kant op ging. Na een half jaar ben ik nog een keer terug gegaan. Van rouwverwerking naar lifecoach.

Natuurlijk heb ik er nog wel even tijd voor nodig om alles te verwerken en een plekkie te geven maar als ik dan terugdenk aan de gesprekken met Laura dan bieden de handvatten die ik gekregen heb voldoende ondersteuning om weer door te kunnen.

Een tijd voor haar overlijden kreeg ik van mijn maatje/vrouw een fotocollage met daarop de tekst:

Feel Trust Obey – Vertrouw op je gevoel en gehoorzaam daaraan.”

Ans

“Mijn ervaring tot nu toe. Onverwacht kun je in een situatie terecht komen waarin je het niet alleen red. Dan ga je op zoek naar hulp maar dat is ook eng. Mezelf hierop ingelezen op internet kwam ik bij Laura uit. Haar website en de geschreven recensies spraken me aan dus een afspraak gemaakt voor een intake. Dat gesprek voelde erg goed en ik had het gevoel dat Laura weleens de aangewezen persoon zou kunnen zijn om mij te helpen. We spraken een volgende sessie af.

Toen dook het Coronavirus op en kon onze afspraak niet op locatie doorgaan. Het werd een videogesprek. Ik was er wat huiverig voor maar dat viel alleszins mee. Het contact leek via het beeldscherm veel directer. Het was de bedoeling de volgende sessie een EMDR therapie te doen maar ook dat was voor Laura vrij nieuw. Het was goed voorbereid en we begonnen eraan.

Hoe ik dat ervaren heb?  Heel goed! Koptelefoon op en het ondergaan. Het contact via het scherm was heel direct en intens waardoor de EMDR heel goed werkte.  Veertien dagen heb ik gemerkt dat het doorwerkte en mij iets bracht. Op naar de tweede sessie. Ook deze verliep heel goed. Ik heb geen vergelijking met een EMDR sessie op locatie maar de video sessies bevallen mij erg goed. Het voelt bijna alsof Laura dwars door het scherm heen toch heel dicht bij is en het komt volledig en duidelijk over terwijl je heel vertrouwd in je eigen woonkamer zit.  Voor mij werkt deze manier erg goed en prettig. Ik ben er nog niet maar weet zeker na nog een aantal sessies dat ik weer mijn ‘oude’ ik terug ga vinden. En al zouden de maatregelen rondom Corona het toelaten weer op locatie bij Laura te kunnen komen zou mijn voorkeur wel eens kunnen uitgaan naar de videosessies. Een mooie nieuwe ontwikkeling die Laura heel professioneel heeft opgepakt en heel goed werkt.”

Marina

“Toen ik met Laura voor de eerste keer sprak was ik in en hele moeilijke periode. De moeilijkste van mijn leven. Ik was heel sceptisch dat zij (of iemand) voor mij iets kan betekenen. Gebeurtenis van de laatste jaren in combinatie met onopgeloste problemen uit mijn jeugd hebben naar me tegelijkertijd toekwamen. Ik was bijna 30 en ik had nooit psychologische hulp gehad (ondanks dat zou ik er veel baat bij hebben). 

Op een of andere manier Laura kon mijn vertrouwen winnen. Zij reageerde op mijn verhaal met genoeg empathie maar niet te overdreven. Zij probeerde de hele beeld te zien via directe vragen die ook soms oncomfortabel voor me waren. Op deze manier heeft zij me geholpen om mijn problemen onder ogen te zien.  Door de tijd heen gebruikte ze verschillende technieken om me te bereiken en om me aan het denken te zetten of bepaalde dingen te realiseren. Ze gebruikte aspecten uit de cognitieve psychologie om me te helpen een uitweg uit mijn ellende te vinden. 

Maar voor mijn welzijn op lange termijn was het belangrijk om ook te begrijpen hoe en waarom bepaalde gebeurtenissen op mij van invloed zijn geweest. Hier heb ik voor het eerst opstellingenwerk ervaren. 

Als een hoog gevoelig persoon in een moeilijke situatie, het was absoluut logisch om terug naar mijn intuïtie en mijn gevoelens te gaan. Bovendien had ik als buitenlander die de taal nog niet vloeiend sprak, moeite om mezelf uit te drukken. En overal kan het soms erg uitdagend zijn om woorden voor je gevoelens te vinden. 

Het opstellingswerk hielp me dieper te graven zonder de beperkingen die bij spraak horen. Ook kwamen er veel onverwachte dingen naar de oppervlakte, juist omdat er geen obstakels waren; alleen mijn onderbewustzijn die eindelijk de kans krijgen om zich te uiten.

Ik realiseer me dat de sleutel tot het succes van mijn zelf-ontdekkingspad was open staan ​​voor de ideeën van Laura en mijn scepsis loslaten. Ik zou Laura willen bedanken want nu ben ik zo gelukkig als nooit tevoren! “

Anoniem

“Laura is een prettige gesprekspartner en therapeut waarbij ik me gelijk op mijn gemak voel. Binnen deze fijne sfeer weet ze wel de vinger op de zere plek te leggen en heb ik na 2 sessies al veel inzichten gekregen waar ik mee aan de slag kan. Ik kijk er naar uit om het traject verder met haar te volgen en met haar hulp verder aan mezelf te werken.

Voorlopig zal dit traject online plaatsvinden. De eerste online sessie is mij goed bevallen. Na 5 min voelt het heel vertrouwd en als een ‘gewoon’ gesprek.

Het feit dat Laura in deze crisis gelijk durft over te schakelen naar online therapie zegt mij inziens veel over haar: ze is doortastend, praktisch ingesteld en een echte doorpakker. Kortom, ik raad Laura zeker aan!”

Abigail

“In deze rare tijd, waarin fysieke afspraken even niet kunnen, is het fijn dat Laura het mogelijk maakt haar ondersteuning/coaching voort te zetten middels beeldbellen.

Laura zorgde er als therapeut voor dat ik me vrij vlot op mijn gemak voelde door eerst in te gaan op de huidige situatie en manier waarop nu gecommuniceerd moet worden en vooral: wat dat voor mij betekende. Al heel snel ervoer ik geen enkele barrière meer; alsof ik gewoon bij haar in de praktijk zat. Natuurlijk, het is even schakelen. Echter, Laura’s coaching heeft wat mij betreft niets aan kwaliteit ingeboet.”

Teun

”Vanaf de intake tot de laatste sessie heb ik een goed gevoel gehad bij Laura en haar hulpaanpak. Ze heeft goed begrepen wat mijn hulpvraag is geweest en hiervoor de juiste handvatten aangereikt. Door middel van rollenspellen maakte ze mijn houding in bepaalde situaties erg duidelijk en hierbij gaf ze me de juiste tools om er anders mee om te gaan. Doordat ze veel opschrijft en herhaald beklijfd hetgeen je nodig hebt goed waardoor de waarde van haar sessies extra duidelijk worden.

Laura is een echte aanrader als therapeut en de koffie is ook goed.”

Huisartsenpraktijk de Linie in Doesburg

”Wij hebben een beroep gedaan op Laura Schoemaker omdat we binnen ons team te maken kregen met burn out. We zijn een grote, drukke huisartsenpraktijk en hulpverleners staan er om bekend dat ze meer aandacht hebben voor de ander dan voor zichzelf. Laura heeft in ons team een presentatie gehouden met een uitleg over het verschil tussen gezonde spanning en druk en wanneer je in een gevarenzone komt.

Het was een heldere en zinnige bijeenkomst met aandacht voor de alarmsignalen en wat je daar eventueel aan kunt doen. Aan te raden voor andere praktijken!”

Lize

”Mijn ervaring met Laura Schoemaker als therapeut is zeer goed.
Laura weet op een goede manier tot de kern van het probleem te komen. Haar werkwijze is zeer professioneel, respectvol en ongedwongen.Met de juiste vragen, opdrachten en humor weet Laura je anders te laten denken en liever voor jezelf te zijn.”

Anoniem

”Laura is een prettig persoon om mee in gesprek te zijn. Aandacht voor de zaken die ik aangedragen heb met een goeie reflectie. EMDR is mij goed bevallen om dingen anders te zien, te beleven en meer rust te ervaren.”

Anoniem

”Ik heb de sessies met Laura als zeer prettig ervaren. Er was naast het professionele werk ook ruimte voor persoonlijke aandacht Zij heeft d.m.v. het aangeven van kerntips en het doorgronden van mijn problematiek mij goed kunnen helpen. Ik kan haar dan ook aanraden als een prima therapeut.”

Anoniem

”Toen ik in mijn leven op een knooppunt was gekomen waarbij ik vond dat ik geholpen moest worden ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij zou kunnen doorgronden. Het belangrijkste vond ik de klik met de persoon. Bij Laura had ik in eerste instantie mijn twijfels gezien haar leeftijd. Mijn idee was om met iemand te sparren met meer levenservaring. Dit was natuurlijk een invulling vanuit mijn kant. Ik ging dan ook redelijk sceptisch naar het intakegesprek maar Laura wist gaandeweg dit gesprek mijn gevoelige snaar te raken. Na een tal van sessies a 1,5 uur merkte ik dat ik voldoende handvatten en tips had gekregen om weer helder naar bepaalde situaties te gaan kijken en mijn leven daardoor een juiste wending kon geven. De kennis en expertise die Laura heeft is merkbaar groot.

Vanwege mijn privé situatie heb ik helaas mijn sessies moeten stoppen maar weet zeker dat ik me weer bij haar zal vervoegen zodra dit nodig en mogelijk is. Ik kan iedereen aanraden het intakegesprek samen te doorlopen om zo te bekijken of er van beide kanten een klik is.

Hierbij wil ik Laura nogmaals bedanken en mogelijk spreken we elkaar weer.”

Maaike

”Toen ik thuis kwam te zitten door teveel stress en spanning en ik niet meer wist wie ik nou was en wat ik nu echt wilde ben ik hulp gaan zoeken, ik ben opzoek gegaan naar iemand bij wie ik een goed gevoel had en mij vooral kon coachen via het internet kwam ik bij Sensus Meus terecht. Ik vond het erg prettig dat ik al snel van start kon gaan. Laura heeft mij geholpen naar wie ik ben en wat ik wil. Door een aantal sessies gehad te hebben heb ik mijzelf weer terug gevonden, ik had weer energie, dit omdat ik onder anderen ook heb geleerd hoe ik mijn energie moest verdelen hoe ik mijn dag in deel.

En ik ben door het maken van een levensloop achter veel dingen gekomen, waarom je iets doet wat je doet of waarom dingen je veel aantrekken en hoe ik ben geworden wie ik ben. Aan het maken van een levensloop heb ik zelf veel gehad veel dingen krijgen ineens een plek. Ik ben nu zelf weer lekker aan het werk er is vast nog meer te halen maar voor nu voel ik me weer goed en ben ik lekker bezig, wellicht dat ik in de toekomst nog eens een aantal sessies wil doen om toch meer over me zelf te ontdekken en te kijken daar wat ik wellicht nog meer zou willen in het leven.”

Eefje

“Na een paar gesprekken bij Laura hebben we samen besloten over te gaan op een aantal EMDR sessies. Het duurde even voordat ik mij kon overgeven aan deze methodiek, want helemaal uit het hoofd en direct reageren vanuit het gevoel bleek voor mij een uitdaging, ik moest de controle loslaten. Dat maakte het intens maar het heeft mij uiteindelijk veel meer gegeven dan ik vooraf had gedacht. Ik voelde heel duidelijk hoe de spanning van bepaalde situaties minder werd en uiteindelijk helemaal verdween en het heeft mij milder gemaakt en meer zelfvertrouwen gegeven.

De begeleiding van Laura hierin als therapeut was uitermate prettig. Betrokken, alert, eerlijk en zeer motiverend. Hierdoor kreeg ik ook alle vertrouwen die ik nodig had om mij veilig te voelen en open te stellen. Dit werkte bevrijdend, ook al waren die emoties niet altijd makkelijk om toe te laten.

Het hele traject samen met Laura heeft mij enorm geholpen. Na ons eerste gesprek voelde ik mij direct op mijn gemak, mede door haar manier van vragen stellen, helder en tot de kern. Wat mij uitdaagde om eerlijk en open te zijn. Ik heb nu genoeg tools gekregen om zelf mee verder te kunnen en het is een stuk lichter om mij heen. Mocht ik nog eens vastlopen dan zal ik zeker teruggaan.”

Mona

“Na enkele persoonlijke gesprekken heb ik verschillende trajecten bij Laura gevolgd. Deze bouwden op elkaar op en sluiten goed aan bij mijn behoeftes op dat moment. Het uitwerken van de casussen heeft mij geholpen mijn gedachtes uit elkaar te halen en te sorteren. Door te reflecteren en aandachtspunten te verschuiven heb ik een duidelijker beeld over mezelf gekregen en ben ik mij bewuster van mijn gedachtes en gevolgen ervan geworden.  De omgang met Laura heb ik als erg prettig ervaren. Zij reageerde altijd op tijd en gedetailleerd. Door haar uitgebreid feedback was persoonlijk contact voor mij niet vaak noodzakelijk. Ik zou het traject bij Laura als therapeut zeker aanraden.”

G.

”Ik heb veel gehad aan de begeleiding vanuit Laura en kan deze zeker aanraden. Door middel van de e-hulp kun je de therapie(opdrachten) zelf inplannen wanneer het uitkomt, in combinatie met gesprekken face-to-face. Ik vond de persoonlijke begeleiding (feedback, tips) vanuit Laura nuttig en het contact prettig.”

Rene

”Een klein jaar geleden heb ik zelf, na lang twijfelen, toch aan de bel getrokken voor enige ondersteuning. Zelf heb ik altijd de neiging om mijzelf te benadelen en anderen altijd in het gelijk te stellen. Ook was mijn zelfvertrouwen ver te zoeken, echter heb ik hieraan kunnen werken binnen de online trajectomgeving waardoor mijn stemming ook weer positiever is geworden.

Ik heb zelf de trajectvorm van begeleiding gehad. Ik heb een online traject gevolgd die mij hielp met het naar mijzelf kijken. Tevens liet het mij ook meer realiseren wat ik allemaal aan positieve activiteiten ondernam. Dit gaf meer balans in mijn leven.

Het is altijd een aanrader om hulp te zoeken als je ergens mee zit. Nu ben ik via de huisarts bij Sensus Meus gekomen en al vrij snel merk je dat je gerust je verhaal kan vertellen bij iemand die daar ook echt naar luistert en aandacht aan besteed. Ondanks dat het een online traject is met tussen evaluaties op locatie, heeft het mij ontzettend veel geholpen en mij in een betere balans gebracht.”

Maika

“Ik heb het Anti-Pieker Pakket gevolgd en ik kijk daar met een heel positief gevoel op terug. Dankzij deze e-hulp heb ik inzicht gekregen in de denkfouten die achter piekergedachten schuilen en heb ik geleerd hoe je met piekergedachten om kunt gaan. Het voordeel van e-hulp is dat je zelf kunt bepalen wanneer je oefent. Verder heeft Laura zich bewezen als een professionele begeleider en therapeut die hele praktische en nuttige feedback geeft. Ook kan zij zich goed inleven in jouw situatie. Kortom, ik raad het iedereen aan die last heeft van piekeren!”

N

“Laura heeft me begeleid met gesprekken ondersteund met een e-hulptraject. Bij het eerste contact vond ik het wennen om mijn verhaal te doen bij een onbekende, maar ik ervoer hier ruimte voor en het voelde juist prettig dat zij onbekend en neutraal was.  Ze heeft me een spiegel voor gehouden waarbij de wisselwerking tussen denken, voelen en doen duidelijk werd. Vervolgens kreeg ik praktische handreikingen om er anders mee om te kunnen gaan. De begeleiding van Laura heb ik ervaren als direct, sensitief voor reacties bij mij en open voor feedback. Dit maakte dat ik het gevoel had dat ze naast me stond en er een fijne samenwerking was in het traject.

Al snel kreeg ik door dat geduld nodig is, aangezien het om een gedragsverandering ging in patronen die ik tot nu toe heb ontwikkeld. Het e-hulptraject heeft mij geholpen om met regelmaat weer in de spiegel te kijken en door opdrachten te leren hoe ik met andere ogen kon kijken. Natuurlijk bracht dit ook confronterende inzichten met zich mee. Prettig hierin was dat de informatie en feedback altijd positief geformuleerd was, wat mij hielp om er een uitdaging in te blijven zien.”

Marco

“Een Burn-out dat gebeurt mij niet! Een cliché maar wel heel vaak gehoord. Ook ik had deze gedachte en de verbazing was dan ook groot dat mijn huisarts met deze diagnose kwam. Alleen de doorverwijzing naar een praktijk-ondersteuner was voor mij al een lastige omdat ik niet het type ben wat snel hulp zoekt.

De manier waarop Laura mij als therapeut in het eerste gesprek benaderde en analyseerde voelde heel natuurlijk en tijdens dit eerste uur heb ik meer over mezelf geleerd dan in een hele lange tijd. Hierdoor was ik snel over mijn angst voor het hulp zoeken heen. Samen hebben we ervoor gekozen het E-hulp traject in te zetten wat voor mij een hele goede manier was om te werken aan een verandering van o.a. mijn gedachten, gedrag en werkwijzes. Door het bijhouden van de dagboeken heb de achterliggende problemen kunnen achterhalen en ben hier aan gaan werken. Mede dankzij de oefeningen en de scherpe inzichten van Laura kan ik hier nu veel beter mee omgaan en heb ik de balans tussen energie-nemers en energie-gevers terug gevonden.

Bijkomend voordeel van het E-hulp traject is dat ik dit in mijn eigen tempo en op voor mij geschikte momenten kon doen. Daarnaast kon ik oefeningen, filmpjes en voorbeelden net zo vaak bekijken als ik wilde. Laura bedankt!”

Gerdy Thijssen

“Ik was wat sceptisch over E-hulp maar het werkt heel prettig. Je maakt de modules op een tijdstip dat je goed uitkomt. Het wijst zich van zelf. Er zijn steeds voorbeelden waarin mensen zeggen hoe zij ermee omgaan of vragen beantwoord hebben. Soms lijkt het wat simpel maar je bent er onbewust wel intensief mee bezig. Ik vond het ook prettig om later nog eens terug te lezen wat ik had gelezen en geantwoord. Het heeft me veel inzicht gegeven in mijn eigen situatie en wat ik zelf kan veranderen. Het heeft me veel opgeleverd.”

Ellen de Rooij

“Ik heb bij Laura een traject gevolgd voor rouwverwerking, door middel van een dagboekje bij te houden en alle ervaringen op te schrijven herbeleef je alles weer dat is confronterend en moeilijk maar ook verhelderend en kun je het een plekje geven. De gesprekken met Laura vond ik ook erg fijn, de vragen die ze stelt laten je nadenken en anders tegen dingen aan te kijken. Gaandeweg hebben we ook meteen mijn onzekerheid aangepakt door middel van het e hulp traject door de oefeningen ga je anders denken en tegen dingen aan kijken. Als het even wat minder gaat denk ik aan wat ik heb geleerd en hoe ik dit kan toepassen, Kortom ik heb er veel aan gehad!”

Pauline Fellinger

“Laura heb ik leren kennen als een gedegen professional. Laura is betrouwbaar in afspraken en zorgvuldig in haar communicatie. Vragen die gesteld zijn of die er leven, worden door haar nauwkeurig onderzocht en nageplozen: ze zal altijd weten waar ze het over heeft, als ze met kennis en informatie komt. Daarin werkt ze gedreven, gedisciplineerd en maakt ze gebruik van haar drive om te puzzelen tot een oplossing werkbaar is gebleken. Naast haar intuïtieve kwaliteiten vindt je haar vermogen om steeds de realiteit te checken.In die zin loopt ze niet voor haar klanten uit, maar wandelt ze met hen mee. Autonomie is een belangrijke kernwaarde voor Laura. Nieuwe uitdagingen gaat ze niet uit de weg. Ze is iemand van life-long-learning en ervaringsgericht werken.

Als life-coach een aanrader voor wie niet alleen wil blijven tobben, twijfelen en piekeren; je gaat met ‘winst’ bij haar weg!”

Jaap

”Een klein jaar geleden heb ik zelf, na lang twijfelen, toch aan de bel getrokken voor enige ondersteuning. Zelf heb ik altijd de neiging om mijzelf te benadelen en anderen altijd in het gelijk te stellen. Ook was mijn zelfvertrouwen ver te zoeken, echter heb ik hieraan kunnen werken binnen de online trajectomgeving waardoor mijn stemming ook weer positiever is geworden.

Ik heb zelf de trajectvorm van begeleiding gehad. Ik heb een online traject gevolgd die mij hielp met het naar mijzelf kijken. Tevens liet het mij ook meer realiseren wat ik allemaal aan positieve activiteiten ondernam. Dit gaf meer balans in mijn leven.

Het is altijd een aanrader om hulp te zoeken als je ergens mee zit. Nu ben ik via de huisarts bij Sensus Meus gekomen en al vrij snel merk je dat je gerust je verhaal kan vertellen bij iemand die daar ook echt naar luistert en aandacht aan besteed. Ondanks dat het een online traject is met tussen evaluaties op locatie, heeft het mij ontzettend veel geholpen en mij in een betere balans gebracht.”

Eline

“In verband met een voor mij traumatische ervaring was ik op zoek naar hulp en kwam ik via internet terecht bij Sensus Meus. Nadat ik een bericht had gestuurd kreeg ik al snel een reactie per mail terug en kon ik ook al gauw terecht voor een intakegesprek. Dit gesprek was prettig en daarom ben ik bij Sensus Meus een traject gestart en ben ik met Laura aan mijn hulpvraag gaan werken middels EMDR. Het was erg fijn dat er geen wachtlijst was. Laura is een prettige therapeut, het voelt bij haar laagdrempelig en vertrouwd. Ook is er voldoende tijd om je verhaal te doen en waar dat gepast is, is er ook ruimte voor een beetje humor. De EMDR-sessies heb ik als bizar, intensief maar ook zeer positief ervaren. Het voelt heel fijn om weer lekkerder in mijn vel te zitten en minder angst te ervaren.

Ik ben blij dat ik dit heb kunnen bereiken met de hulp van Laura. Als het nodig is zou ik zeker weer teruggaan naar Sensus Meus en ik zou deze praktijk dan ook zeker aanraden!”

Petra

“Eind 2012, begin 2013 heb ik samen met mijn collega’s de training “communiceren in het team’’ bij Sensus Meus gevolgd. Met behulp van veel praktische oefeningen en uitgebreide feedback hebben we een duidelijk inzicht gekregen van de posities die we onderling binnen het team, veelal onbewust en via de natuurlijke weg hebben aangenomen. Door de oefeningen krijg je tevens inzicht in het hoe en waarom van het reageren en handelen van collega’s binnen het team. Maar ook krijg je veel inzicht in jouw manier van reageren en handelen en met name hoe de ander daar tegenaan kijkt en dit ervaart. Dat deze inzichten een goede samenwerking bespoedigt moge duidelijk zijn.

Ik heb de training als zeer leerzaam en verhelderend ervaren, de training werd op een goede manier (be-)geleid! Een echte aanrader voor alle teams.”

Marjolein

“Mijn ervaring met de lifecoaching van Laura is erg goed. Ze heeft me geholpen met een probleem waar ik al langere tijd mee liep en wat steeds als een soort boemerang weer op mijn pad kwam. We hebben met een paar methoden gewerkt maar de meest effectieve in mijn geval was de methode met deelpersoonlijkheden.

De lifecoaching van Laura kan ik iedereen aanraden.”

Margit

“Waar ik mijn coaching traject bij Sensus Meus instapte als ’tijd cadeautje voor mezelf’ heeft het me meer gebracht dan verwacht. Naast het feit dat ik na de sessies weer in het gewenste evenwicht was ben ik tot heldere inzichten gekomen die mij in zijn algemeenheid sterker en zekerder gemaakt hebben. De aanpak van Laura als coach is helder en pragmatisch en laat grote ruimte voor eigen inbreng en wensen: echt op je eigen persoonlijkheid en situatie afgestemd. Ik zou het iedereen aanraden om op deze wijze kwalitatieve tijd aan zichzelf te besteden.”

Alieke

“Tijdens de coachingssessies werd ik op een prettige, professionele en interactieve manier gecoacht. De sessies hebben mij inzicht gegeven in wie ik ben als persoon en hoe ik omga met stressvolle situaties. Dat is af en toe best confronterend maar daardoor geef ik nu wel makkelijker mijn grenzen aan en ben ik zelfverzekerder in mijn handelen.”

Saskia

“In het eerste begin zag ik erg op tegen mijn sessies met Laura als therapeut. Ik ben onder lichte dwang verplicht om via mijn huisartsenpraktijk te beginnen met therapie bij Laura. Ik hou er absoluut niet van om over mijzelf te praten en geloof dat het altijd wel goed gaat.

Na een aantal sessies kwam ik tot de constatering dat Laura mij inderdaad verder hielp, door het groeiende vertrouwen in mijn therapeut heb ik besloten om de sessies bij Laura aan de praktijk te volgen.

In mijn sessies heb ik voornamelijk geleerd om beter naar mijzelf te kijken en beter naar mijzelf zowel geestelijk als lichamelijk te luisteren. Op basis daarvan kan ik als mens betere keuzes maken.
Ik ben altijd open ontvangen en heb onbevooroordeeld mijn verhaal met Laura mogen delen. Laura kwam tijdens mijn sessies met punten die hebben gediend als eyeopeners. Deze eyeopeners houden mij op het juiste pad.

Als advies had ik gekregen om een dagboek bij te gaan houden. Hier zag ik in het begin erg tegen op en ben er mopperend mee begonnen. Nu is dit mijn middel geworden om stoom af te blazen en schrijf ik er nog bijna dagelijks in. Deze neem ik mee naar mijn sessies, zodat ik samen met Laura terug kan lezen of ik wel goed naar mijzelf geluisterd heb en daarbij mijn grenzen heb aangegeven.

Zoals blijkt uit mijn verhaal, ben ik er nog niet. Maar dankzij Laura al een heel eind op juiste weg. Mede door alle dingen die ik heb mee gemaakt en de ondersteuning van Laura ben ik een ander mens geworden. Alhoewel misschien word ik eindelijk mijzelf. Hier ben ik Laura ontzettend dankbaar voor.”