Sensus Meus

Contact

Heb je vragen, wil jij je aanmelden voor een training of wil je een intake plannen? Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op via mail of telefoon.

Let op! Ontvang je op werkdagen binnen 48 uur geen reactie van mij, check dan je spambox.

0645286981   |   info@sensusmeus.nl

coachende therapeut

Contact

Heb je vragen, wil jij je aanmelden voor een training of wil je een intake plannen? Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op via mail of telefoon.

Let op! Ontvang je op werkdagen binnen 48 uur geen reactie van mij, check dan je spambox.

0645286981   |   info@sensusmeus.nl 

coachende therapeut

”Stap voor stap werken aan de verbinding met jezelf”

Bereikbaarheid

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 10.00 – 18.00 uur.

Locaties

Je kunt kiezen uit onderstaande opties:

  • Brummen; mercuriusweg 21, 6971 GV 
  • Arnhem; vossenstraat 6, 6811 JL
  • Online; via Jitsi

De locaties liggen in de omgeving van Zutphen, Apeldoorn, Deventer, Nijmegen en Ede.

Contactformulier

FAQ

Ik start altijd met een (online)intake gesprek om tijdens dat gesprek samen de hulpvraag (verder) te kunnen bespreken en zien of ik de hulp kan bieden die jij zoekt. Naast inhoudelijk kijken of de hulpvraag passend is, vind ik een klik minstens zo belangrijk. Als jij namelijk die klik ervaart met mij, zal jij meer delen en kan ik je beter helpen.  

Een intake kan online en is uiteraard ook live mogelijk.

Jouw investering voor een intake/kennismaking  is €97,50 (Particulier).

Nadat we de kennismakingsfase hebben afgerond, bekijken we samen of we enthousiast zijn om gezamenlijk aan de slag te gaan.
Als we besluiten dit te doen, ontvang je vervolgens een op maat gemaakte en vrijblijvende offerte.

Investeer jezelf, want één ding is zeker je neemt jezelf overal mee naartoe!

Zakelijke interesse? Neem contact op! 

Investeer als werkgever in je werknemer, want één ding is zeker de werknemer neemt zichzelf overal mee naartoe!

In mijn werk als coachend therapeut gebruik ik naast nodige psychologische en psychotherapeutische interventies ook coachende interventies.  Denk bij interventies o.a. aan: 

  • EMDR: een kortdurende en krachtige behandelmethode om nare gebeurtenissen / herinneringen in kracht te laten afnemen. 
  • Analyserende stijl: door te luisteren, vragen te stellen en samen te vatten word je aangemoedigd tot zelfonderzoek.
  • Cognitieve Gedragstherapeutische interventies (CGT): het onderzoeken van jouw gedachten en welke wijze deze invloed hebben op je gevoelsleven en gedrag (en vice versa). 
  • Systemische opstellingen, voor zowel zakelijke als privé / familie vragen: bij het coachen met opstellingen, zoomen we als het ware uit op de vraag / het probleem die er bij jou zakelijk of privé speelt. 
  • Intuïtieve belevings spellen: het inslaan van (nog) “onbewandelde” paden, door opdrachten waarbij gebruik gemaakt wordt van onder andere foto’s, dilemmakaarten en inzichtkaarten waarop de jij intuïtief reageert.
  • Biografisch werken: er worden tools ingezet zoals  het opschrijven van je levensverhaal of je loopbaangeschiedenis. 
  • Kernkwaliteiten: door het spelen van een inzicht gevend spel ontdek jij je talenten en kernkwaliteiten. Hierdoor ontstaat meer inzicht in jouw kunnen en mogelijke valkuilen.
  • Lichaamsgerichte coachtechnieken: het inzetten van ontspannings- en andere lichaamsgerichte oefeningen waardoor jij je gevoelens leert herkennen om ze vervolgens toe te laten.
  • Deelpersoonlijkheden: het ontdekken van welke rollen / delen jij van je persoonlijkheid inzet en met welke reden je dat doet.

Om teleurstellingen te voorkomen wil ik aangeven dat ik vanuit de complementaire zorg  hulp biedt en verwijzing van een huisarts geen meerwaarde heeft.

Er is wel een kans, mits er een aanvullende verzekering is, dat je een gedeelte vergoed kan krijgen. Dit zou dan inderdaad om psycho-sociale hulp gaan welke in bepaalde complementaire/alternatieve aanvullende pakketten zit.

  • Check dit rijtje om te weten te komen of jouw zorgverzekeraar mogelijk (een deel van) de sessies vergoed. Benieuwd naar vergoedingen van 2024, kijk dan hier.
  • Win-win situatie. Als jij merkt dat ook je werk te leiden heeft onder je klachten óf wanneer je klachten (deels) ontstaan door werkgerelateerde zaken, vraag dan aan je leidinggevende of HRM of zij een bijdrage willen leveren aan je lifecoach- of therapie traject. Vaak is hier wel budget voor! Samen werk je dan aan preventie van ziekte of het zo laag mogelijk houden van het ziekteverzuim!
  • Ben je ondernemer of werkgever en wil je investeren in je persoonlijke ontwikkeling en gezondheid of die van je werknemer en de therapie betalen? Vraag dan een offerte aan.
Investeer in jezelf, want één ding is zeker je neemt jezelf overal mee naartoe!

Dit is per persoon en per hulpvraag verschillend. Ik vind het dan ook van belang om een traject op maat vorm te geven.  Wel is investeren in jezelf zowel financieel als tijd en ruimte van belang. Want het verkrijgen van inzichten is een eerste stap, maar verandering van je gedachten, gedrag en gevoel  heeft tijd nodig en ook dat is een onderdeel wat in trajecten bij mij de nodige aandacht krijgt!

Ja, ik ben als psycho-sociaal therapeut aangesloten bij de NFG en de RBCZ.

Ja, zoals je op de website pagina over mij hebt kunnen lezen heb ik mijn expertise opgedaan vanuit vooropleidingen, jarenlange werkervaringen en blijf ik mijzelf ontwikkelen om jouw te kunnen helpen!

Persoonlijk leiderschap is er op gericht dat jij zelf leider bent over je eigen leven in plaats van dat jij je direct laat leiden door de visie of mening van anderen of indirect door je eigen belemmerende overtuigingen of bijvoorbeeld angsten. 

Als jij persoonlijk leiderschap ontwikkelt, dan ervaar jij een gezonde mate van zelfvertrouwen. Je durft dan (nog meer) je eigen keuzes te maken, je weet wat je talenten zijn en wat je valkuilen zijn. Je geeft je eigen grenzen aan en je leeft je leven vanuit gezonde balans. Ongezonde stress of angstklachten zijn verleden tijd.

Door je bewust te zijn van jezelf, te weten wie jij bent, wat jij kunt en wat je wilt en je eigen belemmerende overtuigingen leert (h)erkennen, ontwikkel jij je als persoonlijk leider van jouw eigen leven.

Gevoelens van onzekerheid komen veelal voort uit negatieve/belemmerende gedachten die jij over jezelf hebt ontwikkeld. Deze belemmerende overtuigingen zijn in de loop der jaren ontstaan, met name door de opvoeding en ervaringen die jij in je leven hebt opgedaan en zijn voor jou zo normaal geworden, net als lopen. Het zijn dus automatische gedachten geworden, maar helaas helpen ze je niet (meer). Door je bewust te worden van je eigen gedachten word jij je ook bewust van welke belemmerend werken en dus een belangrijke rol spelen in je gevoelens van onzekerheid. Dat is een eerste stap om je onzekerheid te kunnen overwinnen. Aangezien het vaak een blinde vlek voor je is, heeft het een meerwaarde om dit niet alleen te doen maar bijvoorbeeld samen met een lifecoach of therapeut.  

Wanneer jij je bewust wordt van je eigen helpende en niet helpende gedachten, je gebeurtenissen niet gaat vermijden vanuit onzekerheid en/of gevoelens van angst maar deze aan durft te gaan en je eigen kwaliteiten leert (h)erkennen, kan je groeien in je zelfvertrouwen.

Belemmerende overtuigingen zijn negatieve gedachten die jij bewust of onbewust over jezelf, de ander of over de wereld hebt. Belemmerende overtuigingen heb jij gaandeweg je leven zelf (on)bewust vormgegeven. Ze zijn vaak niet helpend en niet realistisch. Je belemmerende overtuigingen zorgen voor de wijze waarop jij in situaties reageert en over hoe jij je daarbij voelt.

(On)bewuste niet-helpende gedachten zijn bijvoorbeeld gedachten als:

  • Ik moet…
  • Ik ben niet goed genoeg, omdat
  • Als ik … niet doe, dan stel ik … teleur
  • Ik mag geen fouten maken
  • Ik ben geen goede moeder, omdat
  • Ik ben verantwoordelijk voor…
  • Keuzes maken kan ik niet
  • Niemand vindt mij aardig
  •  

Bewust worden van je eigen overtuigingen en inzicht krijgen over de werking van je eigen overtuigingen zijn van belang om te weten te komen welke overtuigingen belemmerend werken en welke niet.

Ook is de Own Your Life Academy een manier om op een laagdrempelige wijze hiermee aan de slag te gaan, je kan dan in eigen tijd, op eigen tempo en in eigen vertrouwde omgeving aan de slag met o.a. je belemmerende overtuigingen onderzoeken én mocht je dan vastlopen dan kan je mijn hulp via het platform inschakelen.

Stress kan heel gezond zijn als het voldoende wordt afgewisseld met momenten van ontspanning. Gezonde stress helpt om beter te presteren en focussen. Het wordt ongezonde stress als je geen ruimte en rust ervaart om mentaal / fysiek te ontspannen. Stressklachten kunnen dan uiteindelijk zelfs tot een burn-out leiden.

Jezelf tijd gunnen voor mentale en fysieke ontspanning is een belangrijke 1e stap. Denk daarbij aan bv. muziek luisteren, wandelen, sporten maar ook écht even een keertje niets doen. Uiteraard ben je er dan nog niet, want vaak spelen er belemmerende overtuigingen mee die er voor zorgen dat je moeite hebt om ‘af te schakelen’, voor jezelf te kiezen of bijvoorbeeld je perfectie los te laten. Dan kan een persoonlijk leiderschapstraject helpend zijn. Je leert dan om meer inzicht te krijgen over je eigen belemmerende overtuigingen, angsten, onzekerheden en deze te leren ombuigen. Zo vergroot je de mate van zelfvertrouwen en leer jij jezelf (weer) op nummer 1 te zetten!

Bij een burn-out ben je veel te lang doorgegaan op je reserves, zonder jezelf tijd en /of ruimte te geven om ook weer terug te schakelen. Je hebt je fysieke en mentale klachten niet willen of kunnen voelen doordat je op de adrenaline bent doorgegaan. Vaak speelt onderliggend gevoelens van onzekerheid en belemmerende overtuigingen over jezelf mee. Die onzekerheid zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de lat voor jezelf te hoog legt (perfectie nastreeft), je eigen grenzen niet aangeeft, je meer zorgt voor de ander dan voor jezelf (pleasegedrag inzet) en jij dus geen leider bent van je eigen leven maar jij je laat leiden door je negatieve invullende gedachten of door reacties van anderen.

Er wordt van een burn-out gesproken als je gemiddeld langer dan 6 maanden last van ernstige stressklachten ervaart. Daarbij kan je denken aan fysieke en/of mentale vermoeidheid, geen of weinig energie, kort lontje, piekerproblemen, onrust in je lijf ervaren, wazig gevoel in je hoofd etc. Ook kan je last hebben van paniekklachten.

Nee, zeker niet. Drukte op je werk kán een rol spelen bij een burn-out, maar ook zijn er privé situaties die voor een burn-out kunnen zorgen. Daarbij is drukte zeker niet dé oorzaak van een burn-out. Veelal is de oorzaak vaker terug te voeren op onvoldoende persoonlijk leider tonen door leefregels, negatieve (traumatische) ervaringen,  angsten, waarbij  belemmerende overtuigingen een rol spelen en die samen  zorgen voor gevoelens van onzekerheid.  Waardoor je de lat te hoog legt voor jezelf (perfectie nastreeft) of pleasegedrag gaat inzetten en jij je eigen grenzen niet (meer) bewaakt. 

De eerste stap die van belang is om van je burn-out af te komen is het herkennen en erkennen dat je klachten ervaart. De tweede stap is om jezelf rustmomenten te geven, écht even terug te mogen schakelen. Door gevoelens van onzekerheid, de lat al te lang hoog te leggen of anderen in plaats van jezelf op nummer 1 te zetten, kan dit erg lastig voor je zijn. Vandaar dat bij stress – en burn-out klachten het heel helpend kan zijn om een coachende therapeut, lifecoach in de hand te nemen. Gun jezelf deze hulp, en gebruik je burn-out als leerproces om zelf weer persoonlijk leider te worden van jouw leven.

Investeer in jezelf, want één ding is zeker je neemt jezelf overal mee naartoe!

 

Veel voorkomende paniekklachten bestaan uit het ervaren van een duizelig/licht gevoel in het hoofd, hartkloppingen, opgejaagd gevoel in je lijf, zweten, misselijkheid, benauwdheid en hoge ademhaling.  Ook kunnen gedachte als ‘ik word gek’,  ‘ik draai door’, ‘ik kom er niet meer uit’ aanwezig zijn. 

Paniekklachten kunnen ontstaan door een eenmalige heftige gebeurtenis, waarbij je lijf je alert wilt maken om je te beschermen en de situatie te kunnen overleven. Maar dan wordt de paniek als een helpende ervaring gezien en wordt het niet als problematisch ervaren. Wanneer paniek wel als belemmerend wordt ervaren is wanneer een paniekaanval zich voordoet op een onverwacht moment waar een plotselinge paniekreactie niet noodzakelijk is. De paniek is dan een opeenstapeling van ongezonde en langdurige stress. De stress signalen zijn al langere tijd aanwezig, maar zijn tot dat moment niet of onvoldoende serieus genomen, waardoor je niet voldoende voor jezelf bent gaan zorgen. De paniek is als het ware een uitingsvorm van het lijf om aan te geven dat je te lang op ongezonde wijze aan het ‘leven’ bent. Je bent al langere tijd op je reserves aan het leven en middels de vaak fysieke paniekklachten roept je lijf je nu als het ware een halt toe. Dit om nog erger te voorkomen!

Bij Life coaching wordt de focus met name gelegd op het heden en de toekomst, waarbij de werkwijze meer gericht is op het behalen van specifieke doelen en vaardigheden en is meer praktisch van aard.  Het helpt bij professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Bij Therapie ligt de focus meer op emotionele en psychologische problemen en de geestelijke gezondheid te verbeteren. Het richt zich vaker op het verkrijgen van inzichten en bewustwording waarbij er meer terug gekeken wordt ook naar het verleden.

Bij beiden is de focus gericht op de persoon als geheel en wordt er zorg op maat geboden. Life coaching en Therapie kunnen elkaar heel mooi aanvullen!

Aangezien Life coaching en Therapie elkaar heel mooi kunnen aanvullen heb ik gekozen om als coachend therapeut werkzaam te zijn binnen mijn praktijk Sensus Meus en binnen de Own Your Life academy.

De Own Your Life Academy is een online programma die ik heb ontwikkeld n.a.v. jarenlange ervaring als coachend therapeut. Met dit online programma kan jij zelfstandig, in eigen tempo, op eigen tijd en plaats aan de slag om meer inzicht te krijgen in wie jij bent, wat jij wil en wat jij kan. Dit programma zorgt ervoor dat jij voldoende energie gaat ervaren om je dagelijkse leven vanuit flow te leven. Je leert namelijk om jezelf op nummer 1 te zetten en leert je eigen belemmerende overtuigingen om te buigen. 

Dit programma kan jij geheel alleen doorlopen, maar merk je toch dat je wat hulp nodig hebt? Dan kan je via het platform contact met mij leggen en help ik je graag weer even verder!

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Vertaald naar het Nederlands: ‘Door oogbewegingen opnieuw beleven van de schokkende ervaring’.

EMDR is een behandeling (een therapeutische interventie genaamd) die helpt om nare, negatieve, traumatische of schokkende ervaringen, gevoelens of gedachten te verwerken.

Er wordt op een gecontroleerde wijze, samen ‘gekeken’ naar de negatieve gedachte, het nare beeld of de negatieve gevoelsbeleving, om vervolgens afgeleid te worden middels het volgen van vingers, luisteren naar klikjes of voelen van tikjes. Hierdoor wordt de schokkende, nare gebeurtenis geholpen om in heftigheid te verminderen en ‘uit het emotionele brein’ te halen.

EMDR is ooit ontwikkelt om bij posttraumatische stress klachten in te zetten, maar gaandeweg de jaren is steeds duidelijker geworden dat het bij meer problemen is in te zetten. Denk daarbij aan bloosangst, prestatie angst, faalangst, gevoelens van onzekerheid, bij vergroten van zelfvertrouwen, (toekomstgerichte) negatieve gedachten, angst voor controle verlies, perfectie etc.

Deze interventie/ behandeling helpt je om emotionele lading die je ervaart bij de negatieve, niet prettige gebeurtenis in de vorm van een beeld, gevoel of gedachten in heftigheid te reduceren. Naar aanleiding van deze interventie kan je vanuit meer rust naar het beeld kijken, denken aan een situatie of een belemmerende gedachte of gevoel ervaren zonder dat het je raakt alsof je het op dat moment ook nog werkelijk ervaart. Je kan er dus als het ware vanuit afstand mee omgaan, zoals er ook ervaringen in je leven zijn die je hebt gehad maar die je nu ook in je basis niet meer der mate raken dat je er fysieke of mentale klachten door ervaart.

De duur van het EMDR-traject is verschillend. Vaak wordt bij Sensus Meus EMDR als onderdeel van een persoonlijk leiderschapstraject ingezet, maar als het om heel specifieke situaties gaat waarop alleen EMDR noodzakelijk lijkt dan duurt een gemiddeld EMDR-traject tussen de 3 en 8 sessies. Daarbij spelen een aantal factoren mee, zoals de snelheid waarop jij reageert, het aantal situaties/gevoelens, gedachten waaraan gewerkt dient te worden. Er kan tijdens intake fase duidelijk worden dat er b.v. meerdere thema’s een rol spelen en die meegenomen dienen te worden in het traject.

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld kan je uitgaan van een EMDR-sessie tussen 60 – 90 minuten per keer.

De meest voorkomende ervaringen zijn dat mensen moe zijn na een EMDR-sessie. Ook ervaren mensen regelmatig hoofdpijn n.a.v. de sessie, dit komt dan vaak door de langdurig oogbewegingen en de intense wijze waarop je brein aan het werk is gezet. Soms komen rare/nare dromen de eerste nacht voor én er kunnen nieuwe beelden of onprettige gevoelens ontstaan. Het kan dan nodig zijn om in een volgende sessie deze onprettige gevoelens samen nog te behandelen. Weet dat je brein nog ongeveer 2 weken doorwerkt en veel van de nawerkingen vaak na een dag of 3 weer geheel verdwenen zijn. Vaak zorgen de EMDR-sessies gaandeweg de week al voor meer rust en minder emoties.