Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Podcasts & blogs

Luister hier naar podcasts over het nemen van persoonlijk leiderschap in je eigen leven, een authentiek leven leiden en omgaan met stress, paniek en angst. Lees je liever? Geen probleem! De podcasts zijn er hieronder ook in geschreven vorm. 

Wil je liever meteen aan de slag met een coachende therapeut? Bekijk dan hoe ik jou verder kan helpen via onderstaande knop.

podcast coaching

Blogs & Podcasts

Luister hier naar podcasts over het nemen van persoonlijk leiderschap in je eigen leven, een authentiek leven leiden en omgaan met stress, paniek en angst. Lees je liever? Geen probleem! De podcasts zijn er hieronder ook in geschreven vorm. 

Wil je liever meteen aan de slag met een coachende therapeut? Neem dan contact op via onderstaande knop.

podcast coaching

Blogs

Bloosangst - zelfvertrouwen en emdr

Blog: Rode wangen – van bloosangst naar zelfvertrouwen

Rode wangen kunnen verschillende reacties teweegbrengen. Sommige mensen gedijen in het middelpunt van de belangstelling en bloeien op, terwijl het voor anderen een nachtmerrie is…

Stop! Waar ben je mee bezig?

Blog: Stop! Waar ben je mee bezig?

Ben jij ook wel eens zo druk bezig met werk of andere activiteiten dat je het gevoel hebt vast te zitten in een rat-race? Ik herken dit gevoel maar al te goed! Zo zat ik laatst…

Raften in de stroom

Blog: Raften in de stroom!

Laat me je meenemen naar mijn verleden. Het was begin jaren ’90 en ik was op vakantie met mijn ouders en zus in de Belgische Ardennen…

ERROR omgaan met frustraties

Blog: ERROR omgaan met frustraties

Het was een mooie ochtend toen ik vol enthousiasme begon aan het inspreken van een van mijn eerste podcasts. Ik had alles geïnstalleerd: twee laptops, een microfoon, koptelefoon en uiteraard ook een heerlijke Latte Machiato erbij.

Controle loslaten

Blog: CONTROLE loslaten

Op zoek naar ontspanning en plezier op het Nederlandse strand, besloot ik samen met vrienden en hun zoontje een zandkasteel te bouwen. Al snel realiseerde ik me dat het grijpen van zand met mijn handen …

Ontspannen - Niets doen is geen optie

Blog: NIETS doen is géén optie!

Van kindsbeen staar ik al met enige regelmaat naar de wolken. Met name als de lucht helderblauw is en er toch hier en daar wolken langsdrijven. Heerlijk fantaseren…

Lekker gassen was er niet bij!

Blog: Lekker gassen was er niet bij!

Beetje lekker doorrijden heel eerlijk gezegd, daar houd ik van! Als het effe kan doe ik dat… maar ja dan moet je auto wel mee willen! Helaas had mijn mooie zweedse (bijna new timer) waar ik trots op was…

HUH... was ik bij dat concert - Oeps vergeten!

Blog: HUH… was ík bij dat concert? OEPS vergeten! Ik zit lekker in de avond vanuit mijn luie stoel terug te kijken naar een concert van Armin van Buuren waar ik een aantal jaren geleden samen met mijn man en vrienden ben geweest.

Geen paniek!

Blog: GEEN PANIEK! Sneeuw zorgt voor andere belevingswereld! Tijdens de wintermaanden kan het zelfs in Nederland wel eens voorkomen dat het buiten wit is… op zo’n moment ervaar ik de wereld altijd net even anders. Jij ook?

Blog: De Eigen-Wijsheid van een uil!  Ik lig in bed en ben van plan om heerlijk te gaan slapen, maar ineens  hoor ik een geluid. Het geluid in de nacht welke mij regelmatig wakker houdt. 

Zo'n vrouw ben jij toch niet?!

Blog: “Zo’n vrouw ben jij toch niet!” Twee jaar geleden waren wij op ons erf aan het klussen.  Dit deden wij samen met een paar sterke, gezellig mannen die ons de nodige extra power konden geven.

kracht van kwetsbaarheid

Blog: oefening baart kunst – de kracht van kwetsbaarheid. Als coachende therapeut ben ik getraind in het geven van inzichten en handvatten. Dat doe ik vanuit flow… en dat kost mij dus echt weinig energie. Het geeft mij juist veel energie.

podcast coaching

Blog: lekker gewoontjes – terugkerende patronen. Het was weer tijd… tijd om die Rituele winkel in te lopen.Je kent hem vast wel die winkelmet die heerlijke geuren.

blog coaching

Blog: Toe aan een nieuw jasje. Zo af en toe een nieuwe jas “aantrekken”, zoals dat bij mij met kleding werkt zo werkt dat voor mij bij meer dingen. Ik houd van vernieuwen, lekker in ontwikkeling blijven. 

Podcasts

Podcast#14: Rode wangen – van bloosangst naar zelfvertrouwen

Podcast#13: STOP! Waar ben je mee bezig?

Podcast#12: Raften in de stroom!

Podcast#11: ERROR omgaan met frustraties

Podcast#10: CONTROLE loslaten

Podcast#9:  NIETS doen géén optie!

Podcast#8: Lekker gassen was er niet bij!

Podcast#7: HUH… was ik bij dat concert? OEPS vergeten!

Podcast#6: GEEN PANIEK! Sneeuw zorgt voor andere belevingswereld!

Podcast#5: “De Eigen-Wijsheid van een uil!

Podcast#4: “Zo’n vrouw ben jij toch niet!”

Podcast#3: Oefening baart kunst 

Podcast#2: Lekker gewoontjes – terugkerende patronen.

Podcast#1: Toe aan een nieuw jasje