Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Het Onopgemerkte Pakketje van Waardering

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam als coachend therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het Latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens coach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Het Onopgemerkte Pakketje van Waardering - belemmerende overtuigingen

Het Onopgemerkte Pakketje van Waardering

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam als coachend therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Het Onopgemerkte Pakketje van Waardering - belemmerende overtuigingen

Het Onopgemerkte Pakketje van Waardering Belemmerende overtuigingen

Stel je eens voor: je loopt naar je voordeur en vindt daar een klein pakketje, net groot genoeg om door de brievenbus te passen. Het ziet er misschien niet bijzonder uit, gewoon een alledaags poststuk, gemakkelijk over het hoofd te zien tussen de rest van de post en reclamefolders.

Maar wat als ik je vertel dat dit pakketje meer is dan alleen maar een stukje post?

Belemmerende Overtuigingen

Dit kleine, onopgemerkte pakketje vertegenwoordigt namelijk die subtiele complimenten die soms worden gegeven maar niet altijd worden opgemerkt. Voor velen van ons is het ontvangen van complimenten niet zo eenvoudig als het lijkt. Er is soms die kleine stem in ons hoofd die fluistert, en niet altijd positief. “Ben ik echt zo goed?” “Heb ik dit echt verdiend?” “Misschien bedoelen ze het niet echt.” Deze belemmerende overtuigingen kunnen ons tegenhouden om de waardering die anderen voor ons hebben, volledig te omarmen.

Maar dan is er dat andere pakket, degene die aan de deur wordt afgeleverd. Het is groter, opvallender, en vereist zelfs een handtekening bij ontvangst. Dit pakket kan niet worden genegeerd of over het hoofd worden gezien. Het dwingt je om er aandacht aan te besteden, om het te erkennen en te accepteren voor wat het is.

Dit grotere pakket symboliseert die complimenten die zo groot en duidelijk zijn dat je er niet omheen kunt. Het zijn de lovende woorden die je raken, de erkenning die je verdient, maar soms zijn zelfs deze complimenten moeilijk te accepteren vanwege die belemmerende overtuigingen die je vertellen dat je het niet waard bent.

Maar wat als je die belemmerende overtuigingen eens opzij zou schuiven?

Compliment groot of klein

Wat als je elk compliment, groot of klein, zou omarmen als een waardevol geschenk dat je verdient? En die innerlijke stem, niet de hoofdrol laten spelen in jouw leven, door als je hem hoort er voor een keer niet naar luistert!

Misschien, als je wat meer aandacht besteedt aan die kleine, onopgemerkte pakketjes van waardering, zouden je beseffen hoeveel er eigenlijk zijn, en hoeveel je echt waard bent.

Dus, de volgende keer dat je een compliment ontvangt, kijk dan eens goed. Misschien is het meer dan alleen maar een vriendelijk gebaar. Misschien is het een klein, onopgemerkt pakketje van waardering dat wacht om geopend en omarmd te worden. 🎁🌟

Vind je het toch (nog) lastig om niet naar je innerlijke criticus te luisteren en merk je dat het je onzeker maakt? Kijk dan eens naar de mogelijkheden op de website www.sensusmeus.nl voor een individueel traject of een interessante training! Liever online aan de slag? Ook dat kan met de Kickstart Academy Own Your Life, check daarvoor www.ownyourlife.eu

Wie weet hebben wij binnenkort al contact! Volg je mij al op Instagram

Groet Laura