Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

ADEM in... (en weer uit 😉)

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Veerkracht vergroten

ADEM in... (en weer uit 😉)

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Veerkracht vergroten

Een ME-TIME momentje vergroot je veerkracht

Ken je de veerkracht van een elastiekje? Misschien denk je nu… Laura wat een rare vraag: ‘Natuurlijk ken ik dat fenomeen’.

Nou, zo werkt het in basis ook met je eigen veerkracht. Veerkracht  is een uiterst waardevolle eigenschap die er mede voor zorgt dat je op een flexibele en positieve manier om kan gaan met de uitdagingen en veranderingen die het leven je biedt. Het is als een mentale spier die we kunnen trainen en versterken. Ook zou je het kunnen vergelijken met een elastiekje die af en toe wat uitgerekt wordt, zoals bij jou een bepaalde gebeurtenis van jou kan verlangen, maar ook weer in oude vorm kan terugkeren.

Veerkracht tijdens vakantiedrukte

In de context van vakantiedrukte kan veerkracht betekenen dat je je niet laat overweldigen door de veelheid aan activiteiten en verwachtingen. Het is het vermogen om prioriteiten te stellen, je grenzen te kennen en realistische doelen te stellen voor jezelf. Veerkracht helpt je om te genieten van de vakantie zonder jezelf uit te putten of overbelast te voelen.

Me-time momenten voor veerkracht

Om veerkrachtig te kunnen blijven is het bijvoorbeeld helpend om me-time momenten te nemen, een moment  voor jezelf van rust en reflectie. Het stelt je in staat om de chaos even achter je te laten en je innerlijke balans te herstellen. Het vergroot je capaciteit om helder te denken en emotioneel in evenwicht te blijven, zelfs als alles om je heen hectisch lijkt.

Me-time momenten zijn dan ook geen vlucht van de realiteit, maar een essentieel onderdeel van zelfzorg. Het helpt je om weer op te laden, zodat je met vernieuwde energie en optimisme weer verder kunt gaan met je vakantieplannen. Het laat zien dat je om jezelf geeft en bereid bent om je welzijn te prioriteren, wat op zijn beurt je algehele veerkracht versterkt.

Prioriteren en genieten van je vakantie

Stel je voor: je hebt een lange lijst met activiteiten die je wilt doen tijdens je vakantie. Je wilt op reis gaan, de natuur in, leuke uitstapjes maken, en ook nog eens ontspannen met familie en vrienden. De lijst lijkt eindeloos en de druk om alles te plannen en uit te voeren én het liefst ook nog perfect te doen kan overweldigend zijn. Juist tussen al die drukte door is het belangrijk om een moment voor jezelf te creëren.

Ik gun je zo’n momentje! Gun jij jezelf dat ook… luister dan de podcast versie van deze blog…daarin neem ik je mee in korte me-time ademhalingsoefening. Dan heb je voor vandaag gelijk je eerste veerkracht versterkende oefening gegeven 🤍.

Praktische ademhalingsoefening voor me-time

Zo’n momentje helpt je om met meer helderheid en kalmte naar je plannen te kijken, zodat je beter kunt prioriteren en genieten van elk moment. Ook als het gaat om vakantieplannen 😉.

En het beste van alles is dat je deze ademhalingsoefening overal kunt toepassen tijdens je vakantie-avonturen. Of je nu onderweg bent, wacht op je vlucht of gewoon een moment voor jezelf wilt, neem de tijd voor een paar minuten me-time en laad jezelf op voor alles wat nog komen gaat.

Dus, te midden van alle vakantiedrukte, vergeet niet om ruimte te maken om je veerkracht te vergroten door zo’n me-time momentje in te zetten. Adem in, adem uit en geniet volop van je vakantie met hernieuwde energie en focus 🤩. Met deze oefening als je geheime wapen, ben je beter in staat om het beste uit je vakantie te halen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Veel plezier en geniet ervan!

Wil je nu vaker getriggerd worden en oefeningen ervaren, meld je dan aan voor triggermails en podcast.

Volg je mij al op Instagram

Groet Laura