Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Oefening baart kunst en de kracht van kwetsbaarheid

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik in de sessies en trainingen bij stil zal staan. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk omdat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

kwetsbaarheid

Oefening baart kunst en de kracht van kwetsbaarheid

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik in de sessies en trainingen bij stil zal staan. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk omdat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

kwetsbaarheid

Als coachende therapeut ben ik getraind in het geven van inzichten en handvatten. Dat doe ik vanuit flow… en dat kost mij dus echt weinig energie. Het geeft mij juist veel energie. Ook het geven van trainingen vind ik geweldig. De interactie tussen mensen onderling, het feit dat men ook van elkaar kan leren als aanvulling op wat ik als trainer kan betekenen vind ik heel mooi! Maargoed, als één pitter, kom ik ook zaken tegen waar ik minder bekwaam in ben. Zo kwam ik dat ook tegen in het onderdeel triggermails versturen. Ik vind het namelijk leuk om jou met regelmaat te kunnen triggeren, even een klein bewustzijnsmomentje over je eigen gedachten, gevoel of gedragen je tevens wat vaker op de hoogte houden van de nieuwe ontwikkelingen die ik jou en via jou aan mensen in jouw omgeving zou kunnen bieden, maar daarvoor is een technische tool wel verrekte handig. Althans… dat dacht ik… Nouja dat is ook wel zo, maar je moet wel even weten hoe het werkt… en dus geldt voor mij het spreek woord oefening baart kunst ook.

De eerste mail die ik via deze geweldige tool stuurde, bleek niet bij iedereen aangekomen te zijn. Ik baalde dan ook als een stekker. Nadat ik dit had vernomen, twijfelde ik even… zal ik dezelfde mail nog een keer sturen of een gelijksoortige mail of zal ik het maar laten… Maar aangezien ik mijn coachees vaak uitdaag om te blijven oefenen om zich te blijven ontwikkelen, is dat voor mij niet anders. Practice what you preach is dan ook een van mijn motto’s is! En heel eerlijk… ondanks dat ik wel even kort heb getwijfeld of ik deze fout nu zo met jou wilde delen, heb ik een keuze gemaakt. De keuze om dit wel met jou te delen… ik vind het delen namelijk belangrijk want ik zie kwetsbaarheid als kracht. Ennee… je kwetsbaarheid tonen – zoals je nu ook leest – is niet altijd makkelijk, maar het is wel een kracht als je het durft te delen. Overal goed in zijn, is namelijk niet realistisch. En weet bij een gezonde dosis zelfvertrouwen is het ook van belang om je eigen grenzen en onzekerheid aan te durven kijken. Ik ben benieuwd of jij je twijfel en kwetsbaarheid ook durft aan te kijken?

Twijfel is regelmatig het begin van wijsheid

Even twijfelen is niet dus ook niet erg. Het helpt je om je bewust te blijven van keuzes die je kan maken en de verschillen er tussen. Als je na de twijfel als nog merkt dat je vanuit zelfvertrouwen een keuze kan maken, dan blijf je in je eigen kracht staan. Maar mocht je merken dat je blijft twijfelen, dan heeft de twijfelde ‘leiding’ in plaats van jij zelf. Je staat dan niet meer in je eigen kracht, waardoor het vertrouwen in jezelf verminderd of afwezig is. Dit kan door werken in vele andere momenten en situaties in je leven, waardoor jij jouw leven niet (meer) vanuit authenticiteit en ontspanning leeft. Als jij vanuit vertrouwen in jezelf en ontspanning jouw authentieke leven wilt leiden, dan is de 1-daagse training Vertrouwen in jezelf-‘durf jij je twijfel aan te kijken’, echt iets voor jou! Een eerste of misschien wel een vervolgstap om aan jezelf vertrouwen te werken, vanuit een systemische werkwijze. Tijdens deze training ga jij samen in een groep van 6 – 8 gelijkgestemden aan de slag. Meer informatie en aanmelden voor deze 1 – daagse training kan hier: Vertrouwen in jezelf-‘ durf jij je twijfel aan te kijken’

Ik zie je graag binnenkort! Volg je mij al op Instagram? Voor nu bedankt voor het lezen en wie weet spreken of zien wij elkaar binnenkort!

Groetjes Laura