Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Stop! Waar ben je mee bezig?

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Stop! Waar ben je mee bezig?

STOP! Waar ben je mee bezig?

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Stop! Waar ben je mee bezig?

Stop de rat-race!

Ben jij ook wel eens zo druk bezig met werk of andere activiteiten dat je het gevoel hebt vast te zitten in een rat-race? Ik herken dit gevoel weleens! Zo zat ik laatst een hele middag binnen om acties voor mijn podcast en website af te ronden. Ik zat in een lekkere flow, maar wilde ook nog graag even hardlopen voordat het donker werd. Dus van het werken, snel mijn hardloop outfit aan, muziek op en gaan!

Maar toen ik net weg was, kwam ik er eigenlijk pas achter hoe heerlijk zacht het was. Ik keek even omhoog naar wolken die hier en daar langsdreven, en zag in één van die wolken een muis terug. Dat deed me denken aan de rat-race. Je kent het vast wel, zo’n klein beestje dat in zo’n radje rent. Dit triggerde mij even aangezien ik die dag – voor dat ik aan de heerlijke work-out begon – een groot deel in zo’n radje had gezeten.

Gelukkig kan ik bijna altijd zeggen dat ik gewoon lekker bezig ben en meestal wel kan stoppen als ik dat wil. Af en toe zit er natuurlijk wel iets bij dat ik echt af ‘moet’ hebben van mijzelf… Overigens is dat ook een keuze en uiteraard heeft dat altijd consequenties. Maar écht continue blijven doorgaan is geen optie voor mij.

Als coach zie ik helaas vaak mensen die onbewust langdurig in zo’n rat-race doorgaan, hierdoor ontwikkelen zij stressklachten, zoals oververmoeidheid, onrust in het lijf, emotioneel zijn zonder reden of zelfs paniekaanvallen.

Zij hebben vaak het idee dat ze niet uit het radje kunnen. Ze vinden het lastig om voor zichzelf te kiezen en zijn steeds meer voor anderen gaan zorgen ten koste van zichzelf. Hierbij spelen belemmerende overtuigingen een rol. 

Wil jij uit de rat-race stappen en weer de leider worden van jouw leven?

Kijk dan eens naar het persoonlijk leiderschapstraject bij Sensus Meus om samen individueel aan de slag te gaan. En met de Academy Own Your Life kun je hier in je eigen tempo en vertrouwde omgeving aan de slag.

Dus waar wacht je nog op? Neem nu de eerste stap en bezoek onze website sensusmeus.nl!

Volg je mij al op Instagram

Groet Laura