Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

NIETS doen géén optie!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

NIETS doen géén optie! Ontspannen

NIETS doen géén optie!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

NIETS doen géén optie! Ontspannen

NIETS doen géén optie!

Van kindsbeen staar ik al met enige regelmaat naar de wolken. Met name als de lucht helderblauw is en er toch hier en daar wolken langsdrijven. Heerlijk fantaseren wat ik allemaal in die wolken zie ontstaan én weer zie verdwijnen. Het geeft mij rust en het zet al die andere gedachten even stil…

Mijn coachees vragen regelmatig aan het begin van hun traject:

“Wat kan ik doen?” 

“Wat moet ik doen om beter te worden, Laura?” 

Dan geef ik regelmatig deze tip. Niets doen en naar de wolken gaan staren.  Je hoeft namelijk niet altijd aan te staan én dat kan ook helemaal niet. Het idee om ‘altijd’ aan te staan, heeft namelijk die vervelende keerzijde… dat het een keer op is en je er stress en overspannenheidsklachten van krijgt met mogelijk een burn-out tot gevolg.

Uitstaan of even de fantasie de ruimte geven is ook okay!  Vroeger als kind fantaseerde je regelmatig. Destijds ging dat heel automatisch, helaas zijn velen van ons dat gaandeweg het leven kwijt geraakt… maar nu je dit weer leest hoop ik dat je het jezelf weer toestaat. Het kind in jezelf niet vergeten is namelijk belangrijk!

Even je volwassenkant op ‘PAUZE’ zetten! Die staat al vaak genoeg aan!

Mijn tip: geef jezelf de komende periode eens wat tijd – denk niet gelijk in uren – om weer even dat kind in jezelf ruimte te gunnen. Begin eens met een paar minuutjes lekker naar de wolken te staren en ontdek wat je in die wolken allemaal kan zien.

Spelen er nu allerlei belemmerende overtuigingen mee, die het lastig maken om te ontspannen? Dan is een persoonlijk leiderschapstraject een goede investering voor jezelf om weer zelf leider te worden over jouw leven in plaats van je laten leiden door die belemmerende overtuigingen!

Check of we een match zijn! Volg je mij al op Instagram

Groet Laura