Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Vakantie ontdekking!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Vakantie en stress

Vakantie ontdekking!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Vakantie en stress

Vakantie ontdekking!

Waarom vakantie alleen niet genoeg blijkt.  

Met de vakantie in het vooruitzicht hopen velen van ons op een periode van rust en ontspanning, een welverdiende ontsnapping aan de dagelijkse stress. Maar soms komen we tijdens die vakantie tot de ontdekking dat rust alleen niet genoeg is om onze diepgewortelde stressniveaus te verminderen. We beseffen dat er meer nodig is, dat er onderliggende patronen en gevoelens zijn die aandacht nodig hebben.

De zoektocht naar vervullende rust.

Vele van ons verlangen naar rust tijdens de vakantie, in de hoop dat het ons zal helpen herstellen en vernieuwen. Dat is ook vaak wat ik bij mijn coachees hoor als zij zich aanmelden na de zomerperiode. Ze hebben dan ontdekt dat de oppervlakkige rust niet de diepere spanningen aanpakt.

In plaats van te blijven zoeken naar oppervlakkige oplossingen komen zij tot het besef dat het tijd is om naar binnen te kijken. Om echt voor zichzelf te zorgen gaan we dan ook samen aan de slag. We richten ons op zelfreflectie, waarbij onderliggende patronen in denken en voelen onderzocht worden. Dit proces van bewustwording opent ogen voor de diepere oorzaken van stress en vraagt tijd en toewijding.

Bewustwording en transformatie.

Door bewust te worden van onderliggende patronen en gevoelens zetten we stappen richting transformatie. Zij leren hoe zij beter voor zichzelf kunnen zorgen en hun eigen welzijn kunnen bewaken, niet alleen tijdens de vakantie, maar gedurende het hele leven. Het persoonlijk leiderschapstraject geeft je de tools en inzichten die je nodig hebt om jouw authentieke leven te leiden waarin je oprecht voor jezelf zorgt en innerlijke rust blijft bewaken.

Realiseer  je dat persoonlijke groei een continu proces is, waarbij je regelmatig  weer een nieuwe laag van jezelf kunt gaan ontdekken en transformeren.

Mogelijk heeft deze of voorgaande vakantie je duidelijk gemaakt dat rust alleen niet voldoende is om jouw diepgewortelde stress te verminderen. Laat deze ervaring een inspiratie zijn om ook jouw eigen reis van persoonlijke groei en zelfzorg aan te gaan, en zo een leven te creëren dat in lijn is met jouw diepste verlangens en behoeften.

Vul de matchmail in dan gaan we hier samen mee aan de slag.

Volg je mij al op Instagram

Groet Laura