Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Met oncomfortabele veranderingen naar je ware comfortzone

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Comfortabele veranderingen naar ware comfortzone

Met oncomfortabele veranderingen naar je ware comfortzone

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Comfortabele veranderingen naar ware comfortzone

Met oncomfortabele veranderingen naar je ware comfortzone

Verandering kan soms oncomfortabel aanvoelen. Het is als een sprong in het diepe, weg van de veiligheid van wat we kennen en waar we aan gewend zijn. Het is net als leren tekenen, iets wat ik nooit als vanzelfsprekend beschouwde. Maar ik heb het gedaan en ontdekte dat het steeds comfortabeler werd naarmate ik het vaker deed. De moeite met de eerste stap om uit je comfortzone te zetten zie ik ook vaak bij mijn coachees.

De uitdaging van verandering

Die eerste stap naar verandering is namelijk vaak het lastigst. Het kan oncomfortabel zijn om hulp te zoeken en aan jezelf te werken. Het kan aanvoelen alsof je uit je vertrouwde omgeving wordt getrokken en in het diepe wordt gegooid. Maar net zoals ik merkte dat tekenen steeds comfortabeler werd, zul je merken dat het werken aan jezelf ook tot positieve veranderingen leidt.

Het loslaten van het oude

Wanneer je begint met werken aan jezelf, zul je inzichten krijgen over wat je niet langer dient. Dit kan soms tegenstrijdig aanvoelen, omdat je comfortabele zone ook vertrouwd is, zelfs als het je niet meer helpt. We noemen dat ook wel schijnveiligheid. En dat is niet voor niets… want je brein én lijf ‘weten’ met die schijnveiligheid in ieder geval waar ze op dienen te anticiperen en maken het jou onbewust dan ook lastig om dit te veranderen. Er worden allerlei belemmerende gedachten in gang gezet of fysieke reacties geuit als we uit die comfortzone stappen. Het kan dan een uitdaging zijn om los te laten wat je gewend bent, zelfs als je weet dat het je niet langer dient. Maar onthoud dat groei en verandering tijd nodig hebben.

Het belang van tijd en begeleiding

Verandering is geen snel proces. Het kost tijd om nieuwe inzichten te integreren, nieuwe gevoelens te ervaren en nieuw gedrag aan te leren. Daarom is het zo waardevol om begeleiding te hebben tijdens dit proces. Als coachende therapeut vanuit mijn praktijk Sensus Meus bied ik trajecten aan waarin we samen de tijd nemen om tot verandering te komen. Dit stelt je in staat om de nieuwe inzichten, gevoelens en bijbehorend gedrag als comfortabel te gaan ervaren.

Ontdek jouw ware comfortzone

Als jij je weer echt comfortabel wilt voelen, zonder stress-, angstklachten of onzekerheid, nodig ik je uit om eens te kijken naar de persoonlijk leiderschapstrajecten die ik aanbied. Vul de match by mail in als eerste stap in de richting van het vinden van jouw ware comfortzone.

Het kan eng zijn om uit je vertrouwde comfortzone te stappen en verandering na te streven. Net zoals tekenen niet van nature comfortabel was voor mij, kan het proces van zelfontwikkeling ook oncomfortabel aanvoelen. Maar juist door de oncomfortabele stappen te zetten, kan jij groeien om jouw authentieke leven vanuit flow vorm te geven.

Blijf op de hoogte en laat je positief stimuleren. Schrijf je in voor de triggermails & podcast!

Groet Laura