Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Rode wangen - van bloosangst naar meer zelfvertrouwen

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

bloosangst

Rode wangen - van bloosangst naar zelfvertrouwen

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

bloosangst

Rode wangen - van bloosangst naar zelfvertrouwen

Rode wangen kunnen verschillende reacties teweegbrengen. Sommige mensen gedijen in het middelpunt van de belangstelling en bloeien op, terwijl het voor anderen een nachtmerrie is. Voor mij ligt het ergens in het midden. Ik vind het niet noodzakelijk om altijd in de schijnwerpers te staan, maar als ik iets waardevols kan bijdragen, zoals tijdens een training, doe ik dat graag. Natuurlijk voel ik wel wat gezonde spanning in mijn lichaam op zo’n moment, wat zich uit in een blos op mijn wangen. Dit weerhoudt me echter niet.

Voor sommige mensen kan blozen echter een belemmering vormen en zelfs leiden tot bloosangst. Hierdoor voelen ze zich erg onzeker en vermijden ze bepaalde activiteiten. Blozen op zichzelf is een fysieke reactie die kan optreden door verschillende triggers of belemmerende overtuigingen.

Is er iets aan bloosangst te doen?

Hoewel je direct niets aan blozen kunt veranderen, kan het nuttig zijn om te leren hoe je ermee om kunt gaan en de oorzaken ervan kunt achterhalen. De angst heeft hoogstwaarschijnlijk weinig te maken met de rode wangetjes zelf, maar eerder met ervaringen uit het verleden en belemmerende overtuigingen. Hier kun je aan werken.

Naast inzicht krijgen in belemmerende gedachten en niet-helpend gedrag dat je hebt ontwikkeld of vermijdt, kan EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) een effectieve interventie zijn. Bij EMDR wordt gewerkt aan het verminderen van de angstgevoelens en gedachten die in verband worden gebracht met bloosangst. Hierdoor kunnen de rode wangen blijven, maar zullen de angstgevoelens wel verminderen.

Door je angst te verminderen, zal je meer zelfvertrouwen en balans ervaren, waardoor je jouw persoonlijke leven kunt leiden zonder te worden belemmerd door deze angst.

Wil je aan de slag met je bloosangst? Kijk dan voor meer informatie over persoonlijk leiderschap. Tijdens dit traject worden verschillende interventies, waaronder EMDR, gebruikt om je angst voor rode wangen te verminderen, zodat je weer volop in je persoonlijke leven kunt staan!

Waarom wachten en twijfelen? Begin nu echt!

Vul de match-by-mail  in en we spreken elkaar binnenkort!

Volg je mij al op Instagram

Groet Laura