Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Lekker gewoontjes - terugkerende patronen!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

terugkerende patronen

Lekker gewoontjes - terugkerende patronen!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

terugkerende patronen

Het was weer tijd… tijd om die Rituele winkel in te lopen.Je kent hem vast wel die winkel met die heerlijke geuren. Als ik in de stad ben check ik regelmatig uit gewoonte even of er nog nieuwe geuren bij zijn gekomen én uiteraard om die wel bekende geur die ik zo heerlijk vind aan te schaffen. Deze winkel zegt het eigenlijk al… rituelen… en zeg nu zelf wie kent ze niet. Ik heb zo’n ritueel bij deze geuren. Ik gebruik de heerlijke douche foam namelijk niet elke dag en maak er dus een geen gewoonte van. Ik gebruik ze af en toe, zoals na het sporten. Een soort beloning! Zoals je misschien al opmerkt of al weet er is dus een verschil tussen een ritueel en een gewoonte. Een ritueel is iets voor speciale gelegenheden of momenten. Je wilt er bewust van zijn, extra van kunnen genieten of het geeft je kracht. Ook kan het iets symbolisch zijn. Van die wel bekende rituele winkel heb ik dus het ritueel gemaakt om zo’n geur af en toe te gebruiken en daar heerlijk van te genieten… maar ik heb er tevens ook wel een gewoonte bij ontwikkeld… ik kom namelijk toch vaak wel weer bij die ene wel bekende geur uit die ik dan toch elke keer weer meeneem omdat ik die nog steeds het lekkerst vind ruiken.

En gewoonten zijn vaak ook belangrijk en fijn. Het zijn terugkerende patronen, bijvoorbeeld in de manier waarop je denkt of gedrag laat zien. Je leeft door die gewoontes wat meer op de automatische piloot en dat doen we allemaal. Je zet ze bijvoorbeeld in om duidelijkheid en structuur aan je leven te geven, zodat je niet elke stap in je leven elke keer weer heel bewust hoeft te zetten… want zeg nou zelf dan wordt het dagelijkse leven toch wel heel stressvol. Nee… terugkerende patronen zorgen dus ook voor ontspanning en meer rust. Dit is dan ook vaak één van de eerste stappen die coachees bij mij in de sessies bewust worden.

Leren om eigen patronen te herkennen en te onderzoeken welke helpend en welke niet helpend zijn. Gaandeweg je leven sluipen er heel wat gewoonten in je dagelijkse leven. En in de basis is dat dus niet erg. Maar wanneer je stress of onzekerheidsklachten ervaart is het goed om onder meer deze gewoontes eens onder de loep te nemen. En door deze blog te hebben gelezen heb jij jezelf hier in al wat gegund. Namelijk het doorbreken van je gewoonte om alles wat je denkt of doet‘ gewoon’ te vinden. Je bent je al bewuster dat er gewoonten en rituelen zijn. Wil je nu een vervolgstap zetten om die stressen onzekerheidsklachten geen gewoonte te laten worden? Dan is een persoonlijk leiderschapstraject bij Sensus Meus echt een passend traject! Meer weten? Lees hier dan snel verder.

Liever zelfstandig aan de slag, met ondersteuning via chat als jij daar behoefte aan hebt? Ook dat kan via de Academy OWNYOURLIFE!

Volg je mij al op Instagram?

Voor nu bedankt voor het lezen en wie weet spreken of zien wij elkaar binnenkort!

Groetjes Laura