Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Laat labels en belemmeringen los!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Laat labels en belemmeringen los

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Ontdek Persoonlijk Leiderschap

Labels, we kennen ze allemaal. Die etiketjes in onze kleren die soms behoorlijk kunnen irriteren. Net zoals die etiketjes in je kleding, plakken we in onze maatschappij ook steeds meer labels.

Ook op mensen, en vooral als het gaat om mentale gezondheid. Er wordt dan bij klachten een diagnose geplakt. Soms noodzakelijk hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar regelmatig doen ze ook meer kwaad dan goed. Vandaar dat die labels mij dan ook kunnen irriteren.

In een wereld waar stoornissen en diagnoses de boventoon voeren, lijken we soms te vergeten dat iedereen uniek is en behoorlijk wat leiderschap in zich heeft!

De klachten die we labelen zoals pijn, onrust of dat energiegebrek zijn symptomen waar we concreet last van hebben. Ze zijn voelbaar of zichtbaar. Maar onder die oppervlakte zitten nog veel meer lagen die zorgen voor deze symptomen.

Focus verleggen

Wat als we de focus verleggen van labels plakken naar het vergroten van je persoonlijk leiderschap!

Persoonlijk leiderschap betekent het stuur van je eigen leven in handen nemen, zoals jij het wilt. Jij leidt jouw leven op jouw manier in plaats van dat jij je laat leiden door labels en je fysieke klachten, angsten en twijfels. Het betekent niet dat je alles perfect moet doen en alles alleen moet kunnen oplossen, maar  wel om zelf bewuste keuzes te maken en in jezelf te willen investeren in tijd, energie en geld.

Als coachend therapeut begeleid ik je graag om de onderstroom te verkennen en bewust te worden van wat er onder je gedrag en klachten ligt. Waarom heb je zoveel stress? Wat is de reden van je paniek? Waarom streef je naar perfectie? Waar komt die behoefte aan controle vandaan?

Bewustwording

Door bewust te worden van deze onderliggende lagen en te kiezen wat je ermee wilt doen, leg je de basis om persoonlijk leider te worden van jouw leven. Het is als het onthullen van puzzelstukjes die jou uniek maken. Terwijl je deze puzzel oplost, merk je dat de drang naar perfectie afneemt, pleasegedrag verandert in zelfliefde en de behoefte aan controle plaatsmaakt voor vertrouwen.

Laten we die labels in onze kleding behouden voor wat ze zijn: kleine irritaties.

En laten we  in plaats daarvan investeren in onszelf. En laten we op weg gaan naar een leven dat vaker niet dan wel gedefinieerd hoeft te worden middels stoornissen, maar naar een dieper bewustzijn van onszelf.  

Met extra aandacht voor de onderliggende onzekerheden die daar vaak aan ten grondslag liggen, want vanuit mijn jarenlange expertise kan ik inmiddels wel zeggen dat dit – helaas – vaak een rol speelt.

Voel je de last van labels en belemmerende overtuigingen?
Als eigen pogingen niet het gewenste effect hebben gehad, is het nu tijd voor een doorbraak. Investeer in jezelf, in tijd, energie en financieel.

Ontdek hier op mijn website hoe je op weg kunt gaan naar persoonlijk leiderschap.
Deze investering betaalt niet alleen nu uit, maar ook op de lange termijn.

Lees ook de ervaringen van anderen die stappen hebben gezet om samen met mij aan de slag te gaan. Zij leven nu hun authentieke leven waarin zij zelf persoonlijk leider zijn in plaats van zich te laten leiden door belemmerende gedachten, stress, onzekerheden en angsten!

Wie weet hebben wij binnenkort al contact! Volg je mij al op Linkedin

Groet Laura