Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Raften in de stroom!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Onderstroom

Raften in de stroom!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Onderstroom

Inzicht in je onderstroom

Laat me je meenemen naar mijn verleden. Het was begin jaren ’90 en ik was op vakantie met mijn ouders en zus in de Belgische Ardennen. Dat was even wennen 😜. Dit was ons eerste buitenlandse avontuur. We stonden op een mooie plek naast een gezellige familie uit Noord-Holland.

Eén van de leukste dingen die ik samen met mijn campinggenootje deed, was stroomopwaarts lopen langs de Ourthe en vervolgens op een luchtbed met de stroom mee te laten voeren. Maar dit stromende riviertje had een eigen wil en toen ik met een flinke vaart bij onze camping uitkwam, wilde ik natuurlijk uitstappen. Dus zette ik één been in het water om af te remmen en gebruikte al mijn kinderkracht om tegen de stroom in te gaan en aan land te komen. Het was niet alleen een bovenstroom, maar ook onderwater voelde je een koudere onderstroom die ik moest trotseren. Het lukte en ik voelde me trots. En je kunt het wel raden, het bleef niet bij die ene keer!

Zo’n soort stroom komen we ook regelmatig tegen in ons leven. Soms is het heerlijk om met de stroom mee te gaan en levert het ons de nodige energie op. Maar op een gegeven moment merk je dat het je meer energie kost dan oplevert. Je piekert over wat je nu moet doen: je eigen grenzen stellen, die carrièrestap zetten of toch maar de veilige weg blijven volgen?

Waarschijnlijk heb je al veel tijd besteed aan het nadenken over deze keuze. Misschien pieker je er zelfs wel over en lig je er ’s nachts wakker van. Je hebt het al besproken met vertrouwde mensen in je werkomgeving of privé, maar je blijft onzeker over de volgende stap.

Waarom blijf je alleen op de bovenstroom varen? De onderstroom geeft veel meer inzichten, maar daarvoor moet je net als ik toen in de Ourthe de stap durven zetten om de diepte in te gaan en te voelen en te ervaren.

Wil jij met die onderstroom aan de slag? Dan heb ik een leuke (eerste) stap voor je: de Walk-2-Your-FLOW workshop. In een klein groepje maken we samen een wandeling langs de IJssel, waar we aan de slag gaan met jouw onderstroom, onder andere met een leuke en inzichtgevende opstellingsoefening.

Durf jij de stap te zetten? Ga dan naar Walk-2-Your-FLOW voor meer informatie en om je aan te melden! 

Wie weet hebben wij binnenkort al contact! Volg je mij al op Instagram

Groet Laura