Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Geen Paniek! Sneeuw zorgt voor een andere belevingswereld

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Geen Paniek

Geen paniek!
Sneeuw zorgt voor andere belevingswereld

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Geen Paniek

Geen paniek - Sneeuw zorgt voor andere belevingswereld!

Tijdens de wintermaanden kan het -zelfs in Nederland- wel eens voorkomen dat het buiten wit is. Wit van de sneeuw, zoals afgelopen vrijdag het geval was. Okay, het wat niet heel veel en bleef ook niet lang liggen… maar toch. Op zo’n moment ervaar ik de wereld altijd net even anders. Jij ook?

De sneeuw zorgt voor een soort demping waardoor je dus veel minder prikkels binnenkrijgt. De geluiden van buitenaf komen minder/ anders dan normaal gesproken bij je binnen. Ik vind dit voor een momentje, wat ook best een paar dagen kan zijn, wel een rustgvend. Ik weet natuurlijk ook hoe dit komt en dat dit tijdelijk is. Want wanneer de sneeuw door de zon verdwijnt is alles weer zichtbaar en komen  alle geluiden ook weer in normale vorm binnen.

Paniek een signaal van je lichaam

Maar wat als geluiden van je eigen stem en van je omgeving anders binnenkomen terwijl er geen sneeuw is en je het op zo’n moment dus geen concrete reden kan geven, dan kan dat heel naar zijn. Misschien zorgt het er zelfs wel voor dat je erover gaat piekeren. Dit is wel begrijpelijk, omdat wij nu eenmaal mensen zijn die graag willen kunnen duiden… maar dit piekeren is  niet helpend. Als je eigen stem of geluiden om je heen anders binnenkomen, dan kan dat een signaal zijn van je lijf om aan te geven dat je een te hoog stresslevel hebt, omdat je er onvoldoende aandacht aan hebt gegeven is dit zich gaan opbouwen. Dit kan er dan uitkomen in de vorm van een paniekaanval, waarbij je geluiden van jezelf of je omgeving net even anders waarneemt.

Dit is wat ik regelmatig van mijn coachees hoor als we het hebben over de paniekklachten die zij (hebben) ervaren.  Omgevingsgeluiden die gedempt zijn of dat zij zichzelf horen praten, maar als het ware wat meer van van buitenaf i.p.v. van binnenuit.  Dat is een heel vreemde gewaarwording én zo’n ervaring kan juist (weer) leiden tot meer stress, waardoor je vicieuze cirkel van paniekklachten terecht komt.

Paniekklachten zijn vaak een uitingsvorm van het lichaam om je een halt toe te roepen, omdat je al langere tijd teveel van jezelf hebt gevraagd en de kleinere signalen van je lichaam niet of niet voldoende op waarde hebt geschat. Een paniekaanval is helemaal niet prettig, maar is soms – helaas – wel nodig om je toch even een pas op de plaats te laten maken.

Herken jij klachten van paniek óf herken je andere stressklachten en wil je voorkomen dat dit bij jou tot een paniekaanval gaat leiden? Dan is het van belang om aan jezelf te werken. Kijk eens naar de 2 volgende opties om aan de slag met stressklachten en weer balans en meer zelfvertrouwen te ervaren.

De online versie is de OWN YOUR LIFE ACADEMY, lekker vanuit eigen omgeving, in eigen tijd, met contact met mij via berichten maar alleen als jij daar behoefte aan hebt. Interesse gewekt kijk dan rustig eens verder op www.ownyourlife.eu . Liever samen offline aan de slag met het persoonlijk leiderschapstraject. Kijk en lees dan hier eens verder. 

En naast het verminderen van de symptomen pakken we uiteraard ook de oorzaak aan! 

Wie weet hebben wij binnenkort al contact! Volg je mij al op Instagram

Groet Laura