Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Druk, druk, druk! (On)gezonde stress!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

(On)gezonde stress

Druk, druk, druk! (On)gezonde stress

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

(On)gezonde stress

Hoe gaat het?

Druk, druk, druk!

Als jou gevraagd wordt hoe het gaat, wat is dan jouw antwoord? Vaak hoor ik mensen hierop antwoorden dat ze druk zijn. En ook ik merk het wel eens bij mijzelf op dat dit mijn antwoord soms is.

Maar als we eerlijk zijn, dan is dit niet waar het om gaat en ook niet werkelijk een antwoord op de vraag. Want ja, je kan druk zijn maar dat zegt nog niet werkelijk hoe het met je gaat. Hoe het met je gaat heeft veel meer te maken met hoe jij je voelt. Dus wat wil je nu werkelijk zeggen over hoe het met je gaat als je het antwoord druk, druk, druk geeft.

Ongezonde stress en energievreters

Druk zijn kan energie geven, omdat je bijvoorbeeld bezig bent met leuke activiteiten. Wat werk gerelateerd kan zijn maar uiteraard ook leuke activiteiten in je vrije tijd.

Daartegenover staat uiteraard ook een vorm van druk zijn die geen energie (meer) geeft, het is dan dus een energievreter. En energievreters zorgen vaak voor ongezonde stress. Stress kan op vele manieren tot uiting komen. Misschien krijg je van je partner wel eens te horen dat je niet te genieten bent… of dat mensen op je werk liever even een deurtje verder gaan omdat je niet meer zo prettig reageert als ze van je gewend zijn. Dan zie je het de ongezonde stress in bepaald gedrag tot uiting komen. Ook kun je het meer intern ervaren, bijvoorbeeld door fysieke klachten te ervaren die jij wel voelt maar niet perse door de ander wordt opgemerkt. Bijvoorbeeld de hoofdpijn die vaker terugkomt, waarbij dat pilletje niet meer voldoende helpt.

Al deze en andere uitingen van stress kunnen dus te maken hebben met dat je te druk bent of je te druk maakt. Houd het dus goed in de gaten, even te veel stress of een korte periode van stress kunnen we best aan, maar als het te lang duurt of je steeds meer klachten ervaart… wees gewaarschuwd!

Werken aan stressvermindering: Analyseer en begrijp je drukte

Mocht je hier nu -hopelijk nog op tijd-  aan willen werken, door te analyseren wat de reden is dat jij zo druk bent en wat stress bij jou doet. Lees hier dan eens verder over stress en burn-out om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Liever online, vanuit eigen omgeving en in eigen tijd aan de slag? Ook dat kan! Neem dan een kijkje op  www.ownyourlife.eu. De online Academy die zich richt op inzicht geven en gedragsverandering als het gaat om stress en disbalans! Daar vind je zowel een korte cursus als een intensief online traject.

Blijf goed voor jezelf zorgen en investeer in jezelf, want één ding is zeker je neemt jezelf overal mee naartoe!

Groet Laura