Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

Chillen tijdens de feestdagen

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam als coachend therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Chillen tijdens de feestdagen

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam als coachend therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

Chillen tijdens de feestdagen - Persoonlijk leiderschap

Feestvierder, de gezelligheid van de feestdagen staat weer voor de deur! Samen met familie en vrienden de kerstboom optuigen, genieten van een heerlijk kerstdiner, en oliebollen bakken op oudejaarsdag. Maar laten we eerlijk zijn, voor velen brengen deze dagen ook stress met zich mee.

Die stress kan behoorlijk overheersend zijn. Die komt vaak van onze eigen ‘innerlijke criticus’.

Herken je dat stemmetje dat zegt dat:

  • Je niet kunt aankomen zonder de traditionele kalkoen!
  • Je moet minstens dat 4-gangen diner van vorig jaar overtreffen!
  • Het écht gezellig moet zijn tijdens de kerst!

Begrijp me niet verkeerd, de innerlijke criticus was helpend en kan nog steeds helpen, maar tijdens de feestdagen kan hij ook flink in de weg zitten en voor te veel stress zorgen. Maar weet je;  je kunt je bewust worden van die innerlijke criticus en er iets aan doen. 

Als je merkt dat bepaalde tradities meer stress dan plezier opleveren, is het tijd voor verandering!

Hoe verminder je die stress tijdens de voorbereiding en feestdagen.

Onderzoek voor jezelf eens van welke criticus jij met name last hebt en bedenk eens hoe je deze kan tegenspreken…

Zo kun je:

  • Dit jaar het diner eens niet vergelijken met dat wat vorig jaar is klaar gemaakt, maar gewoon klaarmaken wat jij wilt maken of dat nu een 1, 2 of 5 gangen diner wordt.
  • Bewust kiezen om de traditie eens te doorbreken door niet die ’traditionele kalkoen’ te maken… de kans is groot dat ook anderen aan je tafel blij zijn dat het een keer geen kalkoen is😉.
  • Bedenken dat wanneer je de drammer zijn gang laat gaan en het dus gezellig ‘moet’ zijn, dit de pret al aardig zal drukken. Ga eens zonder oordeel of voorwaarde de kerstdagen in en zie wat er gebeurd.

EN ja… ook deze veranderingen kunnen enige stress opleveren, maar je zal zien:
Verandering van spijs… doet eten!

O ja, ik zou het bijna vergeten…

Aangezien deze dagen ook vaak in het teken staan van cadeaus geven… waarom jezelf dan ook niet eens een keer trakteren?

Denk daarbij aan de training De Kracht van Opstellingen om je innerlijke criticus eens aan te gaan kijken. Inzicht krijgen welke overtuiging daarin een rol speelt, welke rol dit is en of deze wel werkelijk van jou is.

Of neem een individuele duik in persoonlijke groei, ontdek de Own Your Life KICKSTART Academy.
De online Academy waar je werkt aan ontspanning, zelfvertrouwen en balans. Ontdek je klachten en krachten, en leer jouw innerlijke criticus kennen.
Met een abonnement van 6 maanden geef je jezelf de tijd en ruimte om echte verandering te omarmen.

Waar wacht je nog op?
Investeer in jezelf en leg één van deze twee cadeaus alvast voor jezelf onder de kerstboom🎄😉

Wie weet hebben wij binnenkort contact! Volg je mij al op Instagram

Groet Laura