Sensus Meus

Sensus Meus - Lifecoach en therapeut voor psychische en psychosociale hulpverlening

ERROR omgaan met frustraties!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

ERROR - omgaan met frustraties

ERROR omgaan met frustraties!

Hoi! Leuk dat je deze blog leest!

Mijn naam is Laura Schoemaker en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als lifecoach, therapeut en trainer. Mijn praktijk heb ik de naam Sensus Meus gegeven, dit is het latijns voor mijn gevoel en mijn besef… en dat zijn voor mij altijd 2 belangrijke onderdelen waar ik tijdens lifecoach & therapie sessies en tijdens trainingen bij stil sta. Mijn missie voel ik al vanaf mijn kindertijd, namelijk anderen coachen om ook in zichzelf te vertrouwen, hun eigen kracht te voelen en dus eigen keuzes te maken. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je eigen leven leidt, zodat jij geniet van jouw leven!

ERROR - omgaan met frustraties

ERROR omgaan met frustraties!

Het was een mooie ochtend toen ik vol enthousiasme begon aan het inspreken van een van mijn eerste podcasts. Ik had alles geïnstalleerd: twee laptops, een microfoon, koptelefoon en uiteraard ook een heerlijke Latte Machiato erbij.

Af en toe moest ik een stukje opnieuw inspreken, maar dat was geen probleem dankzij de handige tools die ik had. Ik zat in een flow en het leek allemaal vlekkeloos te gaan, tot ik bijna aan het einde van mijn podcast was en plotseling een foutje maakte. Ik dacht “Crap!” en wilde het stukje even opnieuw doen. Maar toen ik naar mijn opnamescherm keek, zag ik tot mijn schrik dat de laatste 6 minuten niet waren opgenomen. Er was een ERROR opgetreden.

Ik voelde de frustratie opkomen en wist niet meteen hoe ik dit probleem kon oplossen. Ik voelde de frustratie opkomen, ook omdat ik niet gelijk wist hoe ik dit kon oplossen. Teleurgesteld heb ik de boel voor nu maar gestaakt en ben ik later op zoek gegaan naar hulp. Maar ondanks deze tegenslag, ben ik er toch in geslaagd om mijn podcast op te nemen en uit te brengen.

Van flow naar irritatie

Herken jij dat gevoel van een ERROR die je helemaal uit je flow haalt en je geïrriteerd maakt? De manier waarop we daarmee omgaan, kan een groot verschil maken voor onze mentale en fysieke gezondheid. De een gooit het er even ongenuanceerd uit, maar is het dan ook kwijt. De ander slikt het in, vaak met een invullende de gedachte bijvoorbeeld om een ander niet tot last te zijn. Maar uiteindelijk zal je omgeving alsnog opmerken dat het niet goed met je gaat. Als we onze frustraties opkroppen, kan dit namelijk leiden tot stress en uiteindelijk zelfs tot een burn-out.

Maar gelukkig hoef je niet alleen te worstelen met je problemen. Net zoals ik hulp heb gezocht bij een technische expert, kan jij ook hulp inroepen. En als blijkt dat hulp van een goede vriend(in), partner of collega niet voldoende is, neem dan ook die stap naar een expert. Een expert op het gebied van mentale gezondheid om je te helpen omgaan met stress en burn-out.

Investeer in jezelf, want je neemt jezelf overal mee naar toe!

En als jij goed voor jezelf zorgt, zowel fysiek als mentaal dan ervaar je meer ontspanning en zelfvertrouwen en kan je doelen blijven nastreven zonder dat een ERROR je tegenhoudt.

Een persoonlijk leiderschapstraject kan heel passend zijn! En kijk ook eens naar de ontdek-je-kracht sessie, een interessante eerste stap voor meer inzicht in jezelf!

Kijken of we een match zijn? Vul de matchmail in en wie weet spreken of zien wij elkaar binnenkort!

Volg je mij al op Instagram

Groet Laura