Online coaching en therapie

online therapie

In de afgelopen tijd is het ons allen niet ontgaan. Er zijn door de COVID-19 crisis behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd in ons sociale leven. Dit om de gezondheid van onszelf en dat van (dierbare) anderen zoveel als mogelijk te waarborgen.

De nodige aanpassingen zijn nog altijd van kracht en ondanks het feit dat de reden van de aanpassingen in zijn geheel niet positief zijn te noemen, heb ik zelf gemerkt dat dit in afgelopen tijd ook deuren (sneller) heeft geopend. Daarbij heb ik het dan met name over het fenomeen ONLINE therapie en coaching. In de tijd voor deze corona crisis, was online hulp nog niet veelvoorkomend. Op zich ook niet heel vreemd, aangezien gedragsverandering en dus aanpassingen in ons leven veelal tijd nodig hebben.

Ook zijn het zeer regelmatig onze eigen invullende gedachten die maken dat we het 'oude vertrouwde' niet willen veranderen naar het 'nieuwe onbekende'.  Dit geldt ook voor ONLINE hulp.

En ondanks dat online hulp al langere tijd één van de opties was binnen mijn praktijk, waren er  uiteraard ook voor mij een aantal aannames vooraf over wat je wel en niet online kan doen in coaching en therapie. In de afgelopen maanden heb ik deze aannames over boord gegooid en ben ik er op verschillende manieren gewoon mee aan de slag gegaan.... en wat denk je?

Elke tool die ik in mijn praktijk in face-to-face contacten al inzette, is ook prima online in te zetten! Denk daarbij aan bijvoorbeeld systemische opstellingen werk en een EMDR-behandeling, deze interventies zijn online dan ook al veel toegepast in mijn praktijk.

Ik krijg energie van online therapie & coaching geven! Voor mij blijft online therapie&coaching dan ook een heel belangrijke en prettige vorm om voort te zetten in mijn praktijk. En naast individuele sessies, zijn er ook online workshops & trainingen te volgen !

 

Wat is het voordeel van online therapie en coaching?

  • Er is geen letterlijke afstand meer die je tegenhoudt om bij mij een traject aan te gaan.
  • Je kan vanuit je eigen veilige omgeving aan de slag,
  • Je hebt geen reistijd.
  • Als kinderen zich toch ruim 1,5 uur kunnen vermaken, tijdens jouw online sessie, heb je geen oppas nodig.

Zie ik jou binnenkort online?

 

Toch liever een face-to-face gesprek in mijn praktijk of een combinatie hiervan?

Uiteraard blijft is dit ook mogelijk. Sinds juni zijn er, gezien de mogelijkheden, ook weer face-to-face sessies mogelijk. Daarbij blijft het waarborgen van jouw en mijn gezondheid én dat van onze dierbaren een belangrijk aandachtspunt!