Online EMDR, nu een mooie aanvulling bij Sensus Meus!

EMDR

Half maart gaf ik aan dat EMDR online bij Sensus Meus (nog) geen optie was. Gezien het feit dat de corona crisis nog altijd voor beperkingen in onze bewegingsvrijheid zorgt en dit helaas ook nog wel enige tijd zal duren, probeer ik met mijn praktijk er voor te zorgen dat de beperkingen in coaching en therapie bij Sensus Meus zo min mogelijk zijn.

Ik ben dan ook niet stil blijven zitten en heb mij de afgelopen periode verdiept in de mogelijkheden van online EMDR-therapie en met positief resultaat. Ik heb nu de nodige tools en technieken in handen om ook online, middels videobeeld bellen, EMDR-therapie aan te bieden!

Online EMDR kan je o.a. toepassen bij:

  • Angstige gedachten waar je maar niet los van kan komen, misschien juist door deze corona crisis die je angsten geeft die je niet van jezelf herkent.
  • Heb je nachtmerries
  • Een nare gebeurtenis of een traumatische ervaring die maar door je hoofd blijft spelen,
  • Bloosangst
  • Faalangst
  • Paniek klachten

Dus mocht jij graag willen onderzoeken of online EMDR-therapie voor jouw hulpvraag geschikt is, neem dan gerust via deze link contact met mij op. Dan kijken we samen of online-EMDR voor jou hulpvraag inderdaad een goede behandeling is.

Mogelijk biedt online EMDR therapie dus ook in deze 1,5 meter maatschappij uitkomst voor jou!

Hieronder lees je een ervaringen van online EMDR-therapie.

"Mijn ervaring tot nu toe. Onverwacht kun je in een situatie terecht komen waarin je het niet alleen red. Dan ga je op zoek naar hulp maar dat is ook eng. Mezelf hierop ingelezen op internet kwam ik bij Laura uit. Haar website en de geschreven recensies spraken me aan dus een afspraak gemaakt voor een intake. Dat gesprek voelde erg goed en ik had het gevoel dat Laura weleens de aangewezen persoon zou kunnen zijn om mij te helpen. We spraken een volgende sessie af.

Toen dook het Coronavirus op en kon onze afspraak niet op locatie doorgaan. Het werd een videogesprek. Ik was er wat huiverig voor maar dat viel alleszins mee. Het contact leek via het beeldscherm veel directer. Het was de bedoeling de volgende sessie een EMDR therapie te doen maar ook dat was voor Laura vrij nieuw. Het was goed voorbereid en we begonnen eraan.

Hoe ik dat ervaren heb?  Heel goed! Koptelefoon op en het ondergaan. Het contact via het scherm was heel direct en intens waardoor de EMDR heel goed werkte.  Veertien dagen heb ik gemerkt dat het doorwerkte en mij iets bracht. Op naar de tweede sessie. Ook deze verliep heel goed. Ik heb geen vergelijking met een EMDR sessie op locatie maar de video sessies bevallen mij erg goed. Het voelt bijna alsof Laura dwars door het scherm heen toch heel dicht bij is en het komt volledig en duidelijk over terwijl je heel vertrouwd in je eigen woonkamer zit.  Voor mij werkt deze manier erg goed en prettig. Ik ben er nog niet maar weet zeker na nog een aantal sessies dat ik weer mijn ‘oude’ ik terug ga vinden. En al zouden de maatregelen rondom Corona het toelaten weer op locatie bij Laura te kunnen komen zou mijn voorkeur wel eens kunnen uitgaan naar de videosessies. Een mooie nieuwe ontwikkeling die Laura heel professioneel heeft opgepakt en heel goed werkt."

Ans - april 2020